Nemci "prosuli mleko", prva pobeda Izraela

Autor: Boban Filipović
nedelja 03.09.2017.
22:40
Izvor: Sportske.net

Opasno se "zakuvalo" u grupi B...

EPA-EFE/EPA/ABIR SULTAN
EPA-EFE/EPA/ABIR SULTAN

Povezane vesti

U poslednjem meču današnjeg programa u Tel Avivu, košarkaška reprezentacija Nemačke je prokockala veliku priliku da savladala Izrael i da se osamina čelu tabele grupe B. Domaćin je posle velikog 'come back-a' i drame u finišu došao do prve pobede na Evrobasketu i slavio rezultatom 82:80.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, na prvoj pauzi imao pet poena prednosti, u dugoj deonici Nemci uzvraćaju istom mertom , pa je na velikom odmoru bilo nerešeno 43:43.

U trećoj četvrtini Nemačka je prelomila utakmicu, dobila ovaj deo igre sa ubedljivih 26:14, Bartel je bio adut za kog Izrael nije imao rešenje.

Izraelci su krenuli na sve ili ništa u poslednjih deset minuta, na nešto više od dva minuta pre kraja preokrenuli i poveli posle dugo vremena poenima Hauela iz polukontre (78:77), pa se ušlo u neizvesnu završnicu.

Nemci su se 'skupili' iako su ispustili dvocifrenu prednost, vratili prednost zahvaljujući Tajsu i Šruderu, međutim, Gaj Pnini je pogodio jedan vrlo težak šut za tri poena na 30 sekundi pre kraja za novi preokret, sudije su zažmurele na njegovu grešku u koracima, kao i na evidentan faul nad Denisom Šruderom na drugoj strani. Usledio je brz faul nad Mekelom, bivši plej Zvezde je bio polovičan sa penala za 82:80, a na drugoj strani Tajs maši trojku za pobedu.

Rič Hauel je bio najefikasniji kod pobednika sa 23 poena, falio mu je skok za dabl-dabl, Omri Kaspi je zabeležio dabl-dabl učinak (20 pts, 11 sk), Gaj Pnini je zbog pomenute trojke bio možda i junak pobede, ubacio je 15 poena uz odličan procenat šuta, dobru rolu pružio je i Gal Mekel, postigao 12 poena i bio inicijator ritma Izraelaca koji je doneo veliki preokret u finišu.

U nemačkom taboru najefikasniij Denis Šreder sa 20 poena, imao je odlični plej i 7 asistencija, Danijel Tajs je imao po 15 poena i 15 skokova, ali i poneo ulogu tragičara zbog promašenog šuta za pobedu, Johanes Fojtman je postigao 13 poena, a Bartel 10.

U Tel Avivu su danas odigrene dve utakmice, Litvanija je bila bolja od Italije (78:73), a Ukrajina je priredila iznenađenje i pobedila Gruziju (88:81).

Posle tri odigrana kola u grupi B Nemačka, Litvanija i Italija imaju skor 2/1, a Gruzija, Ukrajina i Izrael 1/2.

Rezultati by SofaScore

Ne propustite