Nenad i Luka kao srce tima...

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 18.02.2013.
13:30
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Analizirajući situaciju u ekipi u završnoj fazi priprema u Turskoj, strateg Crvene zvezde u prvi plan ističe kapitena Milijaša, ali i Luku Milivojevića koji predstavljaju glavnu pokretačku snagu tima.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda savladala je Petrolul, postignuta su tri, primljena dva gola, ipak Janković ne brine, ističe da iz zadnje linije tima stiže velika sigurnost i samopouzdanje.

„Dostadobro smo stajali u defanzivnoj postavci protiv Rumuna i to nam je donelo sigurnost i kvalitet u sim ostalim linijama tima. Zato golovi i dolaze iz visokog presinga, golovi koji dolaze iz uigranih akcija.“, istakao je trener Crvene zvezde.

Njegov tim do kraja priprema očekuje duel protiv amatera Salcburga, pa onda i genelarna proba protiv Šahtjora.

Svestan da je u pitanju rival mnogo jači od onih koji njegov tim čekaju u Srbiji, Janković ističe da se upravo poslednji meč protiv Rumuna može okarakterisati kao pravageneralna proba.

„Poslednja utakmica je sličnija onome što nas čeka u domaćem šampionatu. U Srbiji ne postoji ni blizu kvalitet kakav poseduje Šahtjor i nerelano je reći da je to meč u kome ćemo se najbolje izmeriti. Pristup igri i motiv nećemo menjati, ali Šahtjor je ekipa koja je nekoliko rangova ispred nas.“, rekao je Janković.

Posebnu pažju trener Zvezde posvetio je dvojici fudbalera svog tima za koje kaže da su srce ekipe. U pitanju su Nenad Milijaš i Luka Milivojević.

Janković tvrdi da pomenuta dvojica igrača Mnogo znače ekipi, naročito sa taktičke strane, ali i generalno ljudski gledano.

„Njih dvojica jesu srce tima i to se vidi.“

„Milivojević i Milijaš predstavljaju ključne igrače u sredini terena jer osim fudbalskih kvaliteta poseduju i ljudsku odnosno fudbalsku inteligenciju i na njih možemo da se oslonimo.Oni mnogo znače u prepoznavanju pozicija na terenu, u postavljanju ekipe i sprovođenju svega što se taktički dogovorimo.“, istakao je trener Crvene zvezde.


Ne propustite