Nestrpljivi Luis Enrike: "Jedva čekam da čujem Barsinu himnu"

Autor: Miloš Marković
sreda 21.05.2014.
14:15
Izvor: Sportske.net

Novi trener Barselone nije krio nestrpljenje i emocije uopšte. Jedva čeka da krene sa radom.

Beta/AP Photo/Lalo R. Villar
Beta/AP Photo/Lalo R. Villar

Povezane vesti

Novi trener Barselone Luis Enrike potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa tim klubom, pa će na Kamp Nou ostati do juna 2016. godine.

Enrike je na klupi Barselone zamenio Herarda Martina, koji je podneo ostavku u nedelju pošto ekipa ove sezone, prvi put posle šest godina nije osvojila trofej.

Barselona je juče saopštila da će Enrike biti novi trener, a danas je predsednik Đozep Bartomeu potpisao ugovor sa bivšim kapitenom tog kluba.

Enrike (44) je tokom karijere igrao za Sporting iz Hihona i Real Madrid odakle je 1996. godine prešao u Barselonu. On je za osam godina u Barseloni odigrao 300 utakmica i postigao 109 golova.

Enrike je od 2008. do 2011. godine bio trener B tima Barselone, a prošle sezone predvodio je Seltu.

On je osmi bivši kapiten kluba koji je postao trener i tako se priključio legendama Laslu Kubalu, Johanu Krojfu i Pepu Gvardioli.

Kada se opraštao od Barselone rekao je 'doviđenja', ne 'zbogom'.

Iako nije očekivao da će uopšte i dobiti priliku da povede svoj klub, oduševljeno je Enrike prihvatio šansu da Barselonu vrati na stari put i, kako kaže, ponovo navijačima donese ono što vole da gledaju.

Vođenje prvog tima nikada nije bilo u mojim planovima.“

Ovakve divne stvari se nikada ne dešavaju ako o njima previše razmišljate. Nadam se da ću ostati veran sebi i ljudima koji su mi pokazali poverenje, da ću navijačima dati razloga za slavlje. Već danas me očekuju neke važne odluke, znam da je na meni velika odgovornost i znam koliko je težak izazov pred kojim se nalazimo.“, rekao je Enrike.

Nestrpljiv je Luis Enrike, ne može da dočeka novi 'debi'.

Jedva čekam da ponovo čujem Barsinu himnu. Počinjemo izgradnju nove Barse , rekao je.


Ne propustite