Nevena odlična u Francuskoj!

Autor: Darko Mitrović
utorak 18.12.2012.
21:01
Izvor: Sportske.net, SEM

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović upisala je nove bodove u Evropa kupu na slalomu u francuskom Kurševelu.

zimbio.com
zimbio.com

Povezane vesti

Nevena je na svom trećem slalomu ove sezone zauzela 18. mesto u veoma jakoj konkurenciji u poznatom ski centru i tako uvećala svoj bodovni saldo za 13 bodova, pa ih sada ima 19.

Ignjatovićeva je ove sezone bodove osvojila još u švedskom Vemdalenu, kada je bila 25.
 
''Staza je dosta bila tvrda od Svetskom kupa. Preovlađivale su ledene ploče, sneg je dva dana neprestano padao i bilo je vrlo maglovito. Prvu vožnju nisam dobro skijala, pa sam bila tek 31. Druga je bila daleko bolja, jer sam imala ukupno deveto vreme, što mi je na kraju dalo 18. poziciju'' , istakla je Nevena Ignjatović.

Naredna trka Nevenu očekuje već u sredu, kada će u Kurševelu skijati veleslalom, na stazi na kojoj su se u nedelju takmičile najbolje skijašice današnjice u okviru Svetskog kupa.

Srpska skijašica je trebalo da startuje na toj trci, ali je odložila ovosezonski debi u elitnom takmičenju za trke u Zemeringu 29. i 30. decembra.

Do tada, Ignjatovićeva će ove nedelje skijati još nekoliko trka u Francuskoj, u tehničkim disciplinama, u kojima je i najjača.
 
Od takmičenja u Svetskom kupu, Nevena će skijati i na Sljemenu, u Mariboru i Ofteršvangu, a u februaru je čeka Svetsko prvenstvo u Šladmingu.

Ne propustite