Ni Hopkins, ni Maršal - Lipovij pojačao Zvezdu!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 03.03.2014.
11:10
Izvor: Sportske.net

Nakon višednevnih spekulacija, KK Crvena zvezda Telekom saopštava da je novo pojačanje tog tima Ukrajinac Oleksandr Lipovij.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Ni Hopkins, ni Maršal, već Lipovij!

Nakon višednevnih spekulacija, KK Crvena zvezda i efinitivno ima novo pojačanje na bekovskoj poziciji, u pitanju je Oleksandr Lipovij, ukrajinski reprezentativac. Crveno-beli su dugo tražili zamenu za Blejka Šilba, a umesto iskusnog Amerikanca stigao je, po rečima čelnika kluba, mlađi i univerzalniji igrač koji pokriva nekoliko pozicija.

Direktor kluba, Davor Ristović ističe zadovoljstvo činjenicom da će ovaj talentovani, mladi igrač u narednom periodu nositi dres crveno-belog kluba.

„Reč je o mladom i veoma talentovanom igraču koji će nam i te kako koristiti u smanjenoj rotaciji na spoljnim pozicijama. Lipovij je polivalentan igrač kojin uspešno može da pokriva sve tri spoljne pozicije. Činjenica da je reprezentativac Ukrajine je još jedan dokaz njegovog kvaliteta, a Crvenu zvezdu je izabrao jer smatra da je to prava sredina za njega u kojoj može još više da napreduje.“, istakao je Davor Ristović

Inače, Lipovij je potpisao ugovor do kraja tekuće sezone, i to posle ogromnog egzodusa košarkaša iz Ukrajine, usled najavljenog građanskog rata.

On je u prethodne tri godine branio boje Donjecka, a u ukrajinskom šampionatu na 14 utakmica u proseku beležio 7,3 poena, 2,3 skoka i 1,4 osvojene lopte za 18,9 minuta na parketu.

U VTB ligi Ukrajinac je za 11,3 minuta u proseku na ukupno 13 utakmica imao prosečan učinak od 5,3 poena i 1,3 skoka.

Ukoliko do sada niste imali prilike da ga gledate, to možete učiniti putem sledećeg snimka.

Ne propustite