Nije nasilje samo na tribinama...

Autor: Vladimir Nestorović
utorak 26.11.2013.
19:59
Izvor: Sportske.net

Predstavljamo vam pet šokantnih incidenata na terenu, od Erika Kantone do Novaka Martinovića.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Kung-fu Kantona

Na današnji dan navršava se 21 godina otkako je Ser Aleks Ferguson doveo, po mnogima, svoje najbolje pojačanje ikada, Erika Kantonu. Francuz je stigao iz Lids Junajteda za milion i dvesta hiljada funti.

Kantona je proveo pet narednih sezona u Mančesteru, postigavši 82 gola u 185 nastupa za klub, pre nego što je objavio da se povlači na kraju sezone 1996/97.

Međutim, svakako je ostao upamćen po mnogobrojnim incidentima, a najčuveniji je njegov kung-fu udarac na stadionu Kristal Palasa 1995. godine, posle čega je suspendovan na četiri meseca.



Bitka za Mestalju

Nezapamćena tuča viđena je 2007. godine na meču između Valensije i Intera, kada je suspendovano nekoliko igrača, a najtežu kaznu dobio je David Navaro, fudbaler domaćih. Burdiso je suspendovan na šest utakmica, Maikon na tri, a Kordoba i Marćena na dve.



Džoi Barton – sam protiv svih

Ovaj incident najbolje oslikava temperament nemirnog Bartona, a u pitanju je meč Kvins Parka i Mančester Sitija. Barton je prvo dobio crveni karton za udaranje Karlosa Teveza, a onda je šutnuo Serhia Aguera, pokušao da glavom udari Vensana Kompanija i krenuo da se obračuna sa Mariom Balotelijem. Kažnjen je sa dvanaest mečeva suspenzije.



Zidan protiv Materacija

Uprkos svojoj besprekornoj reputaciji jednog od najboljih fudbalera svih vremena, Zidan će mnogima ostati upamćen po jednom od retkih incidenata u njegovoj karijeri. U finalu Svetskog prvenstva 2007. legendarni Zizu je glavom u grudi udario Italijana Marka Materacija, posle čega je i isključen, a upravo su njih dvojica bili strelci za svoje reprezentacije na ovom meču. Zidan je doveo Francuze u vođstvo u prvom poluvremenu sa penala, da bi kasnije Materaci izjednačio glavom.


Martinović „brani“ saigrača

Nakon što je jedan huligan utrčao na teren i udario jednog fudbalera Steaue u glavu, njega je stigla kazna Novaka Martinovića. Sadašnji fudbaler Crvene zvezde prvo je oborio na zemlju navijača protivničke ekipe, a zatim su on i njegovi saigrači počeli da ga šutiraju. Sudija je Martinoviću pokazao crveni karton, ali je nakon meča njegov čin okarakterisan kao hrabrost.


Da li smo zaboravili neki incident?

Ne propustite