Nikić: "Cilj je polufinale"

Autor: Beta Beta
četvrtak 25.07.2013.
07:21
Izvor: Beta

Reprezentativac Srbije Miloš Nikić poručio je na okupljanju "Orlova" pred pripreme za EP da će plasman u polufinale kontinentalnog šampionata biti primarni cilj izabranicima Igora Kolakovića.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Primač odbojkaške reprezentacije Srbije Miloš Nikić rekao je da će ekipi biti jako teško da ponovo osvoji Evropsko prvenstvo, i kazao je da je polufinale cilj u Danskoj i Poljskoj.

"Imamo veliki teret da pokušamo da ponovimo rezultat sa prošlog prvenstva, što će biti jako teško. U lakoj smo grupi (Finska, Holandija i Slovenija), pa se nadam polufinalu, što nam je neki cilj, a posle i da napravimo neko iznenađenje, kao što smo to uradili i pre dve godine", rekao je Nikić novinarima u Beogradu.

Srbija je u sredu počela pripreme za evropski šampionat, ali u izmenjenom sastavu u odnosu na onaj koji je pre dve godine osvojio zlato.

"Sa prošlog prvenstva nam nedostaje Ivan Miljković, ali Aleksandar Atanasijević je napravio 'bum' u svetskoj ligi, gde je bio lider, i ako mi ostali budemo kao on, bićemo ekipa na nivou", rekao je Nikić.

Kapiten Dragan Stanković kazao je da je ekipi prijao odmor, ali i da tim ima obavezu da napravi dobar rezultat.

"Imali smo oko 15 dana odmora, što je najduži period u poslednjih nekoliko godina. Lepo smo se odmorili i spremni smo za pripreme. Evropsko prvenstvo je najbitnije takmičenje u godini, i posle zlatne medalje na prošlom, imamo obavezu da na ovom ostvarimo neki rezultat. Ekipa jeste promenjena, ali momci će pokušati da se spreme i daju sve od sebe u svakom trenutku", rekao je Stanković.

Evropsko prvenstvo će se odigrati u Danskoj i Poljskoj od 20. do 29. septembra. Srbija je u Grupi "C" sa selekcijama Slovenije, Finske i Holandije.

Ne propustite