Nikolić: "Atmosfera u Pazaru uticala pozitivno na nas"

Autor: Beta Beta
subota 23.02.2013.
21:02
Izvor: Beta

Iako se u Novom Pazaru danas zviždalo srpskoj himni i odbojkašima Crvene zvezde taj tim je uspeo da se plasira u finale Kupa a trener Nikolić istakao je da mladi igrači stasavaju u okolnostima kakve su bile danas,

okcrvenazvezda.com
okcrvenazvezda.com

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Duško Nikolić rekao je posle današnjeg plasmana u finale Kupa da je srećan zbog atmosfere u Novom Pazaru, jer mladi odbojkaši tako lakše mogu da stasaju i postanu pravi igrači.

"Volim što je bila ovakva atmosfera, jer se u ovakvom ambijentu i postaje igrač. Sve ekipe u ligi su izuzetno mlade i ovo može da doprinese da što pre postanu igrači, da osete kako je igrati na vrućem terenu. Iskreno želim kolegama iz Novog Pazara da uđu u prvu ligu jer oni kao klub to zaslužuju", rekao je Nikolić posle pobede nad domaćom ekipom sa 3:0 u setovima.

Pre početka utakmice u hali Pendik, u kojoj je bilo oko 1.500 ljudi, deo navijača zviždao je srpskoj himni Bože Pravde.

Nikolić je kazao da je sama utakmica bila borbena i da je zadovoljan igrom svojih odbojkaša.

"Bilo je borbeno, pre svega sam zadovoljan kako smo počeli utakmicu. Bilo je izuzetno lepih poena, igralo se na obe strane. Naš kvalitet je presudio. Generalno sam zadovoljan i ovo je bila sjajna priprema za ono što nas očekuje sutra", kazao je Nikolić.

Odbojkaš Zvezde Nemanja Jakovljević rekao je da je šteta što navijači njegovog kluba nisu bili u hali.

"Jako je lepo kada se igra pred punim tribinama. šteta što naši navijači nisu došli da nas podrže, ali dobro. Mi smo igrali dobro, odlično servirali, što je uz blok presudilo. Sada moramo dobro da se odmorimo", rekao je Jakovljević.

Trener Novog Pazara Radoslav Milić rekao je da je veliki pritisak uticao da njegovi odbojkaši odigraju slabije nego što mogu.

"Nadao sam se da nećemo imati pritisak, ali je on bio prisutan i mnogo je uticao na igrače. Nismo pružili ono što možemo. Bili smo malo hendikepirani, ali Zvezda je u svakom slučaju odigrala fantastično. Odlično su servirali celu utakmicu i to je bilo ključno. Mi ništa nismo mogli da uradimo", rekao je Milić.

Kapiten Novog Pazara Hamza Zatrić kazao je da su mladi igrači iz njegovog tima podlegli atmosferi u dvorani.

"Dosta mladih igrača iz našeg tima je podleglo atmosferi. Ipak, igrali smo agresivno kao što smo se dogovorili, bez kalkulacija smo hteli da napravimo rezultat, međutim Zvezda je bila favorit, to je ekipa koja zna da igra ovakve utakmice i koja je u sjajnoj formi", kazao je Zatrić.

Zvezda će u finalu Kupa igrati protiv Radničkog iz Kragujevca koji je bio bolji od Vojvodine u drugom polufinalu.

Ne propustite