Nikolić: ''Borili smo se koliko smo mogli...''

Autor: Beta Beta
utorak 30.10.2012.
22:17
Izvor: Beta

Posle drugog poraza u Ligi šampiona, trener odbojkaša Crvene zvezde Duško Nikolić smatra da je njegov tim večeras pružio ono što je mogao u ovom trenutku protiv nesporno kvalitetnijeg rivala.

okcrvenazvezda.com
okcrvenazvezda.com

Povezane vesti

Trener odbojkaša Crvene zvezde Duško Nikolić izjavio je posle večerašnjeg poraza u Beogradu sa 3:0 od Kedjeržina u Ligi šampiona da se njegova ekipa borila koliko je mogla, ali da su Poljaci pokazali da su kvalitetniji i iskusniji.

"Borili smo se koliko smo mogli i pokušavali da igramo egal u nekim trenucima. Keđeržin je pored italijanskog Trentina jedan od favorita za fajnal-for Lige šampiona. Oni su veoma kvalitetna i iskusna ekipa koja ne poklanja poene i to se videlo u trećem setu kada smo imali prednost", rekao je Nikolić posle utakmice u hali šumice.

On je kazao da njegov tim nije iskoristio situaciju kada je imao prednost i da je protivnik to iskoristio.

"Moj tim nije imao završnicu i kada smo imali prednost to nismo priveli kraju kako je trebalo. Keđeržin ima odličan servis i vidi se da su pažljivo odabrana ekipa", naveo je trener Zvezde.

Zvezda je tako doživela i drugi poraz u Grupi C Lige šampiona, pošto je u prvom kolu izgubila od italijanskog Trentina sa 3:0.

"Ja uvek spominjem da smo mi jedna mlada ekipa, a za Ligu šampiona smo tek premlada. To nije izgovor, ja jedino što zahtevam od svojih igrača jeste borbenost u igri. Znali smo posle žreba da smo potpuni autsajderi u Ligi šampiona", kazao je Nikolić.

Korektor crveno-belih Dušan Petković, koji je sa 12 poena bio najefikasniji protiv Keđeržina, rekao je da poljska ekipa nije pokazala nešto posebnu igru.

"Po mom mišljenju, Keđeržin danas nije pokazao neku posebnu igru. Mi smo se malo uplašili njih, jer imaju, pre svega, odlične servere. Olako smo im dozvoljavali da nas sustignu kada imamo prednost i da nam rezultatski odmaknu", rekao je Petković.

Kapiten crveno-belih Mihajlo Mitić
ocenio je da se vidi razlika u iskustvu izmedju dve ekipe.

"Oni su dosta bolja ekipa od nas, to se odmah vidi. Mi smo mladi, dok su oni veoma iskusni. Imaju odlične servere", rekao je Mitić.

Zvezda će u trećem kolu dočekati francuski Tur u utorak, 13. novembra, od 20.00, takođe u hali Šumice.

Ne propustite