Nikolić: ''Čestitam igračima, dobro smo se spremili''

Autor: Beta Beta
subota 14.01.2012.
22:54
Izvor: Beta

Trener košarkaša Radničkog Miroslav Nikolić izjavio je da se tim iz Kragujevca dobro pripremio za utakmicu u kojoj je večeras savladao beogradski Partizan i da je bilo bitno kako će igrati plejmejkeri Stiven Marković i Miljan Pavković.

ABA liga
ABA liga

Povezane vesti

Nikolić je novinarima u Kragujevcu rekao da je Radnički imao taktiku da širi igru i da pokuša sa prodorima, a da je Pavković nekoliko puta uspeo da prodje do kraja, što košarkaši Partizana nisu očekivali.

"Mislili smo u početku da odigramo presing zbog Partizanovih bekova, sa Majklom Skotom na četvorci i da udjemo u utakmicu kvalitetno", rekao je Nikolić novinarima.

Košarkaši Radničkog savladali su u 16. kolu ABA lige Partizan sa 92:80.

Nikolić je čestitao igračima na borbenosti, ocenivši da je svaka utakmica sa Partizanom "rat" i da "mora da se skače i zagradjuje".

Trener Partizana Vlada Jovanović je rekao da je utakmica bila teška i da je Partizan imao drugačiji raspored od Radničkog, koji je poslednju utakmicu igrao pre sedam dana i dobro iskoristio priliku da se pripremi.

Jovanović je rekao da Partizan ima problem zbog nedostatka plejmejkera, ali da ništa nije alibi za poraz.

"Olako i na jedan čudan i nejasan način smo gubili lopte osvojene u odbrani i umesto da to pretvorimo u kontranapad i lake poene, mislim na drugu četvrtinu, pravili smo njima lake poene i odlepili su se", rekao je Jovanović.

Prema rečima Jovanovića, Partizan je imao mnogo problema sa šutom za tri poena, dogadjale su se greške kod otvorenih šuteva i Radnički je to kaznio jer je kvalitetno gadjao za tri poena.

Ne propustite