Nikolić: "Evroligaši ostali za nama"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 23.03.2013.
23:13
Izvor: Sportske.net

Zadovoljan završetkom uspešne sezone u ABA ligi Miroslav Nikolić apostrofirao je veliki uspeh Radničkog koji je iza sebe ostavio evroligaše i timove koji su igrali Evrokup.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Trener Radničkog iz Kragujevca bio je oduševljen po završetku meča sa Crvenom zvezdom Telekom pa je konferenciju za medije započeo zahvalivši igračima i publici koji su zajedničkim snagama doneli Evropu u Kragujevac.

"Zahvalio bih se igračima na sjajnoj sezoni i publici koja nas je svih ovih godina pratila i koja je bila strpljiva da bismo napravili rezultat. Imali smo dosta pehova ove godine ali smo izdržali i napravili jedan fenomenalan rezultat. Imamo sigurnu Evropu a plasman na fajnal-for je šlag na tortu" kazao je Nikolić.

Nikolić je posebno apostrofirao činjenicu da je Radnički iza sebe ostavio ekipe koje su u tekućoj sezoni igrale Evroligu i Evrokup.

"Nije mala stvar pobediti Zvezdu koja je institucija. Mi smo se borili maksimalno i dobili jednu ovako važnu utakmicu koja nam je donela treće mesto i meni je to najbitnije. Nije mala stvar da Radnički bude treći i da iza sebe ostavi ekipe koje su igrale Evroligu" istakao je Muta.

Sumirajući utiske iz tekuće sezone Nikolić je priznao da je grešio u selekciji igrača u određenim trenucima ali i da su povrede učinile svoje.

"Zadovoljan sam sezonom a najvažnije mi je bilo da ne ulazimo u serije poraza. Malo sam i ja lutao kao trener. Dovodio sam igrače koji se nisu spremali za svoj posao pa su dolazile i povrede što nas je totalno poremetilo. Lutali smo oko selekcije igrača ali mislim da smo to mogli bolje to da uradimo ali svi dajemo svoj maksimum kako bi Kragujevcu doneli rezultat" rekao je Nikolić.

Radnički je večeras bio bez pomoći svog najboljeg igrača a u odsustvu Ćapina Miljenović ga je sasvim solidno zamenio.

"Ćapin ima povredu prsta i od ponedeljka bi trebalo da počne da trenira. Miljenović me je zadovoljio večeras i vidi se da je dečko svetski talenat. On je pametan momak koji naporno radi i čeka svoju šansu a ja sam preuzeo krivicu na sebe što ga nisam forsirao ali to se dogodilo jer sam se opteretio da napravimo veliki rezultat ove godine"

Ne propustite