Nikolić: "Istorijski uspeh uprkos problemima"

Autor: Beta Beta
sreda 11.12.2013.
21:46
Izvor: Beta

Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić kazao je da je klub ostvario istorijski uspeh plasmanom u drugu rundu EK ali je još jednom apleovao na finansijske probleme sa kojima se klub bori.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Trener košarkaša Radničkog Miroslav Nikolić ocenio je danas da je plasman Kragujevčana u drugi krug Evrokupa "istorijski uspeh" i izrazio nadu da će tim napraviti još veći iskorak u evropskom takmičenju.

"Sam plasman u Evrokup je bio veliki uspeh za ekipu, a to što smo uspeli da izborimo drugu fazu takmičenja za nas predstavlja istorijski uspeh", rekao je Nikolić agenciji Beta.

Radnički je večeras u kragujevačkoj hali "Jezero" u devetom kolu Grupe H savladao litvanski Neptunas sa 91:81 i tako obezbedio plasman u drugu fazu Evrokupa.

Nikolić je istakao da se Radnički i dalje nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

"Mi borbenošću na terenu pokušavamo da nadomestimo velike finansijske probleme u klubu, a ovakv rezultat predstavlja veliki uspeh za nas. U drugoj fazi takmičenja se nadamo da možemo protiv ozbiljnih ekipa napravimo dobre rezultate. Sportski je da se nadamo da možemo biti još bolji", rekao je Nikolić.

Šef stručnog štaba Kragujevčana kazao je da je njegova ekipa, iako neiskusna, odigrala dobar meč i zasluženo slavila.

"Naš cilj je bio da odigramo bolju odbranu od njih, a to smo i uspeli. Oni su igrali prepoznatljivu litvansku košarku sa dosta šuteva za tri poena. Lešić nas je predvodio po poenima, a Kalinić je odradio odličnu rolu. Čestitam celoj ekipi na ovom uspehu", rekao je Nikolić.

Trener Radničkog kazao je da je cilj ekipe u nastavku sezone da izbori opstanak u regionalnoj Jadranskoj ligi.

"Ekipa je dosta umorna i prilično neiskusna. Već sutra nas očekuje put za Zadar. Želja je da izborimo opstanak u Jadranskoj ligi, da ne budemo poslednji", kazao je Nikolić.

Radnički će se u subotu od 19.00 gostovati Zadru u 12. kolu regionalnog takmičenja.

Kragujevčani se u Jadranskoj ligi trenutno nalaze na 11. mestu sa četiri pobede i sedam poraza.

Ne propustite