Nikolić: "Kao da Zvezda i Partizan hoće da nas ugase"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.03.2014.
13:42
Izvor: Sportske.net

Trener KK Radnički iz Kragujevca Miroslav Nikolić ne smatra da će klub prestati da postoji zbog neuspeha Mlađana Dinkića na parlamentarnim izborima ali se plaši da je interes Crvene zvezde Telekom i Partizana da Radnički bude ugašen.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Parlamentarni izbori u Srbiji očito će imati uticaj na sve sfere života u našoj zemlji ako to u uređenim državama ne bi trebalo da bude slučaj.

Činjenica da pojedine stranke i njihovi lideri neće ući u Skupštinu mogla bi da ima uticaj i na sportske klubove koji su uspevali da prežive zahvaljujući sponzorima koje su ti političari doveli u klub.

Takav je slučaj sa KK Radnički koji je imao podršku Veroljuba Stevanovića i Mlađana Dinkića a trener Miroslav Nikolić tvrdi da njihov odlazak iz Radničkog neće imati uticaj na opstanak kluba.

"Nisam uplašen što Verko i Mlađa više neće pomagati Radnički. Veliko im hvala za sve što su uradili u Kragujevcu, kako za košarku, tako i za druge sportove" rekao je Nikolić za "Kurir".

Strateg Kragujevčana ističe da će budući premijer Aleksandar Vučić imati sluha za potrebe Radničkog ali ga plaši to što bi Zvezdi i Partizanu odgovaralo to da klub iz Kragujevca prestane da postoji.

"Čini mi se kao da Crvena zvezda i Partizan hoće da nas ugase. Lepo je rekao moj igrač Marinović, i jedni i drugi nas smatraju za seljake. Ali, nije tako. I mi, kao i oni, imamo publiku. Po tome smo u rangu sa njima. Nama na utakmicu sa Konstantinom dođe 2.000 ljudi, dok u Jadranskoj ligi imamo 5.000 navijača u dvorani" ističe Nikolić.

Radnički se na dva kola pre kraja u ABA ligi nalazi na začelju tabele a predstojeći meč sa Zadrom biće veoma važan za interes srpske košarke na Jadranu.

Eventualni trijumf nad Zadranima značio bi poboljšanje nacionalnog koeficijenta srpskih u odnosu na hrvatske klubove pa Nikolić najavljuje veliku borbu i pobedu njegovih izabranika.

"Kao kapetan Radničkog, neću da prvi odem. Neizvesnost zbog novca ubija, a ja ne mogu da lažem igrače. Oni sad igraju za Srbiju, iako bi zbog kašnjenja svi mogli da odu. Ubeđen sam da ćemo dobiti Zadar i ojačati srpski koeficijent u odnosu na Hrvate" zaključuje trener Radničkog.

Do kraja regularnog dela ABA lige Radnički će odigrati još dva meča. Prvi je sa Zadrom narednog ponedeljka a u poslednjem kolu Kragujevčani gostuju skopskom MZT-u.

Ne propustite