Nikolić: "Mažićev previd koji rešava prvenstvo"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.04.2014.
15:00
Izvor: Sportske.net

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić analizirao je detalje sa 146. "večitog" derbija i konstatovao da u Humskoj ne kukaju na arbitražu Milorada Mažića ali da bi nedosuđen jedanaesterac za crno-bele mogao da se ispostavi malim detaljem velikog značaja

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Ni tri dana nakon 146. "večitog" derbija ne prestaju polemike oko toga ko je bio oštećena strana, odnosno kome je bio "naklonjen" sudija Milorad Mažić.

I dok su u Zvezdi još iste večeri kada je odigrana utakmica konstatovali da su drastično oštećeni kod drugog gola Partizana, u Humskoj nije bilo većih povika na suđenje i sve se svelo na to da je Mažić prevideo penal koji je trebalo da dosudi za crno-bele.

"Nije bilo mnogo toga spornog. Ni sudija nije bio tema nikoga u Partizanu, iako je dosudio dva jedanaesterca za rivala. Klub je reagovao na žalbu protivnika zbog nekakvog faula na centru terena, ali je posle utvrđeno na osnovu TV snimka da je Dragan Mrđa prvi napravio prekršaj" konstatovao je trener Partizana.

Kako je u utorak i nezavisni sudijski revizor FSS konstatovao da je Milorad Mažić pogrešio samo u jednoj situaciji, kada nije dosudio penal za Partizan, trener crno-belih ističe da bi upravo taj detalj mogao da reši i prvenstvenu trku.

"Jedina greška je nedosuđen penal za Partizan, posle čega smo u nastavku akcije primili gol. Umesto da duel ode u 2:0, otišao je u 1:1, i ko zna kako bi se završilo posle dupliranog vođstva i kakav bi onda bio rasplet prvenstva. To je mali, međutim, veoma bitan detalj. Zbir tih 'malih detalja' i nije baš tako beznačajan" objasnio je Marko Nikolić.

Hipotetički gledano, da je Partiznu dosuđen jedanaesterac i da su ga crno-beli iskoristili i na kraju slavili bez primljenog gola, šampionska trka bila bi još neizvesnija.

Pobeda od 2:0 na "večitom" derbiju donela bi Partizanu prednost u međusobnim duelima sa Crvenom zvezdom pa bi bilo dovoljno da klub iz Ljutice Bogdana izgubi još jedan meč a crno-beli slave na sva četiri preostala da bi titula ostala u Humskoj.

Videćemo do sredine maja da li će Nikolić biti u pravu i da li bi jedna sudijska greška u "večitom" derbiju mogla da ima tako veliku težinu.

Ne propustite