Nikolić: ''Medijski pritisak neće slomiti Partizan!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.04.2014.
13:27
Izvor: Sportske.net

Strasti posle burnog remija sa Vojvodinom se polako stišavaju u Humskoj, crno-beli su sada okrenuti teškom gostovanju u Ivanjici. Trener Marko Nikolić smatra da Partizan nije ''otpisan'' iz trke za titulu, kako neki žele da predstave, ali naglašava da nje

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Trener Partizana uverava da kiks protiv Vojvodine nije ostavio velikog traga na njegove igrače i da crno-beli rade uobičajeno ovih dana.

Ipak, on se osvrnuo i na pisanja pojedinih medija, kako je šampionska trka maltene već rešena, iako do kraja ima još osam kola. S tim u vezi, Marko Nikolić poručuje da takva pisanja i stvaranje atmosfere u medijima kako je sve gotovo, neće poremetiti njegovu ekipu.

''Atmosfera je dobra, momci rade dobro, ali izgleda da je morao da dođe onakav dan, kada nismo imali dovoljno energije, pa još uz dosta nervoze. I dalje ostajem pri stavu da je Vojvodina zaslužila bod, ali ne na onaj način.

Međutim, ne mogu da shvatim da na tri boda razlike, kad imamo i međusobni duel, neko govori da je prvenstvo rešeno, to može samo u Srbiji. Neka niko ne pomisli da će takvim medijskim pritiskom slomi Partizan!

Mi smo i dalje neporaženi, malo primamo golova, cilj nam je da odigramo sa maksimalnim pristupom. Mi smo gladni pobeda, to nam je nedostajalo protiv Vojvodine i kao grom iz vedra neba nam je došao taj penal u 90. minutu, ali i kao kazna za takav pristup'',
poručuje Nikolić.

Trener Partizana naglašava da se u svojim izjavama ne bavi Crvenom zvezdom, ali da ne može da prećuti kada se čini nepravda njegovom klubu.

''Ja strogo vodim računa da se ne bavim Zvezdom, već ih pominjem uz respekt. Ne govorim o politici, ali ako svi vide neku grešku na štetu Partizana, onda se neću se libiti da i ja to kažem'', jasan je trener crno-belih.

Sledi duel sa Javorom u Ivanjici, gde se teško dolazi do bodova, a Nikolić veoma ceni narednog rivala. Ipak, pobeda ne bi smela da dođe u pitanje ako se želi nastavak trke za titulu.

ilic partizan

''Cilj nam je da ostavimo i 'zadnju kap života' koji imamo kako bismo nastavili sa pobedama.

Kad kažem da su oni 'daleka periferija' ne želim da ih potcenim, već naprotiv, za svaku pohvalu je što je klub iz tako male sredine godinama u superligaškoj konkurenciji, što stvara igrače iz godine u godinu i svaka im čast, zaista. Nimalo lako neće biti u Ivanjici, ali recept je da budemo agresivni. Kad je tako, tada imamo i rezultat'',
objašnjava Nikolić.

Na kraju, trener Partizana je pohvalio i jučerašnji gest navijača koji su došli da na treningu podrže svoje ljubimce.

''Navijači su izrazili želju da ohrabre igrače, svaka im čast i to i jeste uloga navijača, ovog puta su to na pravi način pokazali'', zaključuje Nikolić.

Ne propustite