Nikolić: "Naka teren 'priča'"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.12.2013.
13:45
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Trener fudbalera Vojvodina Marko Nikolić poželeo je da njegova ekipa da maksimum na gostovanju Crvenoj zvezdi u četvrtfinalu nacionalnog Kupa Srbije a da tim koji bolje odigra u sredu završi u polufinalu tog takmičenja.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

"Zavesa" na jesenji deo sezone biće spuštena dvema derbi utakmicama koje će Crvena zvezda i Vojvodina odigrati na "Marakani".

Prva je na programu u sredu, kada će crveno-beli iz Beograda i Novog Sada vojevati bitku za plasman u polufinale nacionalnog Kupa Srbije.

Koliko je u prethodnih nekoliko sezona Vojvodina bila uspešnija od Zvezde u prvenstvenim duelima, toliko je u Kupu Zvezda nerešiva enigma za Novosađane. Na prethodnih sedam mečeva u Kupu Srbije Zvezda je izlazila kao pobednik iz duela sa Vojvodinom pa trener "Lala" Marko Nikolić uviđa da će njegovi izabranici u sredu igrati i protiv tradicije.

"Jako želimo pobedu nad Crvenom zvezdom ali znamo da to ni malo nije lako i da imamo jako lošu tradiciju u kup utakmicama sa našim sutrašnjim rivalom. Nasuprot tome u prethodnih nekoliko prvenstava imamo pozitivan skor. Sve ovo što sam rekao nema neki veliki značaj jer sutra se sastaju dva potpuno različita tima u različitim okolnostima i ova nosi neku svoju potpuno novu priču" objašnjava Nikolić.

Strateg Novosađana ocenio je ofanzivnu liniju protivničkog sastava kao najjače oružje ali nije zaboravio ni Bobana Bajkovića koga je okarakterisao kao izuzetnog golmana koji garantuje sigurnost i stabilnost odbrani.

"Uz motivaciju i želju za pobedom potrebno je da držimo najviši nivo koncentracije ne svakog minuta, nego svakog sekunda utakmice. Maksimalna disciplina u igri se podrazumeva sama po sebi jer Zvezda ima jako puno kvaliteta u svom ofanzivnom delu tima. To im je najveći kvalitet uz izuzetnog golmana koji sa velikom energijom brani za svoj tim i daje mu stabilnost i sigurnost" istakao je trener Vojvodine.

U zaključku najave sutrašnjeg meča Nikolić je poželeo da ekipa koja pokaže bolju igru na terenu izbori plasman u polufinale Kupa uz konstataciju da su šanse 50:50.

"Ako budemo koncentrisani, motivisani i disciplinovani onda verujem da imamo šanse da savladamo velikog rivala na njegovom terenu. Kada bih se izražavao u procentima, rekao bih da su šanse 50-50. Na kraju, ko bude bolji na terenu neka odnese pobedu i ode u polufinale kupa" zaključio je Nikolić.

Kada je reč o zdravstvenom biltenu ekipe iz Novog Sada, Nikolić neće moći da računa na Nikolu Lekovića koji se i dalje oporavlja od povrede, dok će Branislav Trajković biti u kombinaciji za meč uprkos činjenici da je trenirao smanjenim intenzitetom zbog prehlade.

Duel Crvene zvezde i Vojvodije igra se u sredu sa početkom od 17 časova.

Ne propustite