Nikolić: "Nema ega, nema problema"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.05.2013.
10:36
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca konstatovao je da je duel sa Metalcem iz Valjeva još jednom pokazao da njegov tim može da odigra odlično samo kada pojedinci zaborave na svoj ego i potčine se potrebama ekipe.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca savladali su sinoć u hali "Jezero" ekipu Metalca iz Valjeva i tako došli do svoje pete pobede u domaćem šampionatu na devet odigranih utakmica.

Govoreći o viđenom u duelu sa Metalcem trener Kragujevčana Miroslav Nikolić istakao je da ga jedino prva četvrtina nije zadovoljila kao i da bi bilo drugačije da Valjevci nisu bili oslabljeni neigranjem Bojana Bakića.

"Kad Radnički igra angažovano kao u drugom poluvremenu, onda nema "zime" za nas. Bilo je kao protiv Partizana jer su igrači uneli energiju i potrebnu emociju. Prvim poluvremenom nisam zadovoljan. Dok su Valjevci imali snage, oni su se borili. Metalac je bio oslabljen neigranjem Bakića, a druga bi to utakmica bila sa njim na terenu, verovatno bismo se natezali do kraja jer imaju dobru ekipu" kazao je Nikolić.

Nakon tri vezane pobede Radnički se vratio u trku za plasman u plej-of i ABA ligu a Nikolić je za poraze na startu šampionata razlog pronašao u "glavama" igrača.

"Kod nas nije pitanje neke velike forme, nema govora o nekoj krizi u igri, samo je pitanje - "glave". Kad imamo 27 asistencija, kada se igrači dodaju, kad ih ne vodi ego da sami završavaju akcije, onda Radnički igra odlično. Imali smo još i 13 osvojenih lopti, naterali ih na 18 izgubljenih, a ja se samo nadam da ćemo ovako da igramo u narednim utakmicama. Tek nas čekaju bitni mečevi da bismo se plasirali u Jadransku ligu već petu godinu za redom" istakao je trener Radničkog.

Narednu utakmicu Radnički igra protiv Mega Vizure u nedelju od 12 časova i 30 minuta.

Ne propustite