Nikolić: "Pobedom na zasluženi odmor"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 26.05.2014.
12:34
Izvor: Beta

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da njegovi fudbaleri u poslednjoj utakmici u prvenstvu protiv Čukaričkog žele pobedom da se oproste od svoje publike.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana u sredu od 17 časova na svom stadionu igraju protiv Čukaričkog, utakmicu poslednjeg 30. kola Super lige Srbije.

"U sredu je poslednja utakmica u prvenstvu, dolazi nam čukarički koji je dobro igrao cele godine. Naš cilj je jasan, da se pobedom oprostimo od svoje publike i da nakon toga odemo na zasluženi odmor", rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Crno-beli ove sezone nisu uspeli da odbrane titulu, koju je osvojila Crvena zvezda, prvi put posle šest godina.

Nikolić za utakmicu protiv čukaričkog neće moći da računa na Milana Lukača, Miroslava Vulićevića, Danila Pantića, Andriju Živkovića i Nemanju Petrovića, pošto imaju obaveze u reprezentativnim selekcijama. Nemanja Kojić je povređen i danas se vraća iz Turske gde je operisao stopalo.

Takođe, Nikolić neće moći da računa ni na Petra Škuletića, koji ima mononukleozu.

Trener crno-belih je novinarima predstavio plan priprema i istakao da će zbog cele situacije u zemlji, odnosno zbog pomeranja termina poslednja dva kola zbog poplava, ekipa imati manje vremena za odmor.

Lekarski testovi obaviće se 14. i 15. juna, a dan kasnije je prozivka igrača i tada ekipa putuje na prvi deo priprema na Zlatibor.

Tamo će 22. juna Partizan igrati protiv Debrecina, dva dana kasnije se vraća u Beograd, a 27. juna će na stadionu u Humskoj odigrati humanitarnu utakmicu protiv Malmea.

Dan kasnije igrači i stručni štab putuju u Sloveniju, gde će crno-beli odigrati četiri pripremne utakmice, 1. jula protiv šturma iz Graca, 4. jula protiv rumunskog Petrolula, 6. jula protiv ruskog Rubina, a dva dana kasnije protiv Lokomotive iz Moskve ili protiv Metalista iz Harkova.

Crvena zvezda je predložila da se u Beču početkom jula odigra humanitarni "večiti" derbi.

"Ako postoje uslovi može da se odigra, ako ne postoje - neće", rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao da će o predstojećem prelaznom roku govoriti tek posle poslednje utakmice u prvenstvu.

"Partizanu su potrebna tri-četiri dobra, kvalitetna napadača i to nije nikakva mudrost, ali tek posle detaljnih analiza lekarskih službi i kada budemo videli kakva je situacija sa Škuletićem i Kojićem, videćemo da li je potrebno dovoditi nekoga", rekao je on.

Partizan je juče pobedio Spartak sa 4:1, u pretposlednjoj utakmici šampionata, a kao najdraži trenutak iz tog meča Nikolić je naveo gol mladog Danila Pantića.

"Najdraži trenutak je bio kada je Pantić postigao prvi gol u seniorskoj konkurenciji i prvi gol u dresu Partizana, pogotovo način na koji ga je postigao"
, rekao je on.

Pantiću je kod tog gola asistirao Andrija Živković.

"Njih dvojica će biti u konkurenciji za najbolji sastav Partizana i sledeće godine. Mladi su, imaju potencijal, ali moraju da steknu iskustvo. Imali su veliku ulogu ove godine, naročito Živković, ali očekujem njihov još veći doprinos naredne sezone", rekao je Nikolić.

Nikolić nije želeo da se vraća unazad i komentariše prolećni deo prvenstva, već je ponovio da njegovoj ekipi nije bilo lako i da je ponosan na svoje igrače što su bili veliki profesionalci.

Ne propustite