Nikolić: "Pomažu mi oni koji 'krunišu' Zvezdu!"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.02.2014.
21:45
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Sedam dana uoči početka prolećnog dela sezone u JSL, trener Partizana poručio je da priče o tome kako "Zvezda mora da osvoji titulu" čine njegov posao lakšim jer ne postoji bolja motivacija za igrače no što su takve konstatacije.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Uoči početka prolećnog dela sezone trener Partizana izneo je svoja očekivanja i prokomentarisao činjenicu da se u javnosti ponovo stvara atmosfera da Zvezda 'mora da osvoji titulu'. Strateg Partizana poručio je da mu takve priče pomažu u motivisanju igrača za napore koji im predstoje.

"U fudbalu je uvek istina na terenu. Vidim da se stvara atmosfera da neko drugi mora da bude prvak, ali ne mora. Toga je bilo i biće, a ja mogu samo da se zahvalim unapred onima koji to rade. Na taj način nas dodatno motivišu i ujedno obavljaju moj deo posla" rekao je Nikolić za "Novosti".

Fudbaleri Partizana ulaze u prolećni deo sezone sa liderske pozicije na tabeli i bodom više u odnosu na "večitog rivala".

"Mi znamo šta moramo da radimo i toga ćemo se držati. Moraćemo da oznojimo dres i nekada idemo preko granice bola i realnih mogućnosti i pritom da igramo dobar fudbal" poručuje trener Partizana.

Crno-beli u prvom prvenstvenom susretu u 2014. godini gostuju Novom Pazaru a Nikolić nije promenio kurs kada su očekivanja do kraja sezone u pitanju.

"Uvek me interesuju samo pobede, voleo bih da do kraja karijere iz svakog meča izađem kao pobednik. Moramo u svaku utakmicu da uđemo sa takvim razmišljanjem, imamo bod više i sve je u našim nogama. Ukoliko pobedimo svih 15 utakmica onda se niko neće pitati osim nas" jasan je Nikolić.

Iako prepun iskustva, Nikolić i dalje uči trenersku materiju ali su mu pojedine stvari dobro poznate, bar kada je šampionat Srbije u pitanju. Kao trener Rada i Vojvodine imao je prilike da motiviše svoje tadašnje izrabranike pred duele sa Partizanom što mu sada daje dobar uvid u to kako će rivali crno-belih ulaziti u utakmice.

"Vrlo dobro znam iz sopstvenog iskustva koliko se ostale ekipe motivišu kada igraju protiv Partizana, što je prirodno, pošto svi žele da pobede najboljeg" ističe Nikolić i dodaje,

"Imamo za naše uslove veoma dobar tim i mogao bih da kažem da je za mene ovo najbolji tim na svetu. Iz takvog razmišljanja proističe i želja da od ekipe u svakom trenutku izvučem ono najbolje. Generalna proba protiv Šahtjora je ličila na takmičarski meč, jer moramo da budemo maksimalno spremni za ono što nas očekuje u Novom Pazaru. Neophodno je da budemo drski i agresivni u momentu kada se nametne takva situacija. Bez obzira na ambijent i kvalitet protivnika naš cilj je uvek pobeda. Siguran sam da su svi momci spremni na velike žrtve" zaključuje trener Partizana.

Partizan je u zimskom pripremnom periodu odigrao devet kontrolnih utakmica i ostvario sedam pobeda uz dva poraza (Liteks i Šahtjor). Pred srpskim šampionom su padali Volfsberg (2:1), Gjongnam (2:1), Hajduk sa Liona (4:0), Ružomberok (1:0), Sarajevo (1:0), Maribor (4:0) i Rabotnički (2:0).

Ukupan utisak Marka Nikolića je takav da "nema pravo na krajnje zadovoljstvo", ali ni na kritiku koja bi bila "traženje dlake u jajtu".

"Igrači su bili posvećeni obavezama i kroz utakmice i trening je napravljen veoma dobar posao. Sa novim igračima smo dobili čvrstinu, agresivnost i iskustvo. Pored svega toga nemam pravo na neko krajnje zadovoljstvo. Naravno, bio bih previše kritičan kada bi posle svega viđenog tražio dlaku u jajetu" poručuje Marko Nikolić.

Prvi takmičarski meč u 2014. godini Partizan igra u Novom Pazaru naredne subote sa početkom od 13 časova i 30 minuta.

Ne propustite