Nikolić: "Sami smo sebe pobedili"

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 18.11.2013.
11:35
Izvor: Sportske.net

Radnički je doživeo poraz na gostovanju Cedeviti, trener Kragujevčana kao krivca vidipočetničke greške, uslovljene trenutnim fondom igrača.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Pao je Radnički na gostovanju Cedeviti rezultatom 79:71, ovo je peti poraz Kragujevčana u regionalnom takmičenju.

Loš skok u odbrani i veliki broj izgubljenih lopti mogu se tumačiti kroz nedostatak iskustva, koje ističe u prvi plan trener Nikolić.

„Ne možemo da igramo sa ovim fondom igrača, imamo devetoricu debitanata u ABA ligi. Zato su prisutne početničke greške i kad se prelamala utakmica imali smo dosta grešaka.“, rekao je Miroslav Nikolić, koji je čestitao rivalu uz konstataciju da je Radnički sam sebe pobedio.

„Pobeda Cedevite je zaslužena. Mi smo sami sebe pobedili, kao u Laktašima."

"Svaka protivnička ekipa zasniva igru na Marinoviću, radi na tome da mu smanji poene. Inače je fantastičan plejmejker, ali nemamo novca da mu dovedemo zamenu. Danas je slabo odigrao. Njegovih 15-ak poena i dosta asistencija je nedostajalo. Lešić je napravio veliki posao, ali promašio je devet slobodnih bacanja, a to ne sme kada je utakmica ovako teška.“, istakao je Miroslav Nikolić.

Vremena za lament nema, Radnički u narednom kolu dočekuje Partizan, 24. novembra.

Ipak, pre toga je na programu nova utakmica u Evrokupu, meč protiv grčkog Panioniosa u okviru šestog kola ovog takmičenja.

Taj meč se igra u sredu od 18 sati.


Ne propustite