Nikolić: "Šta ćemo ako prođemo u 1/8 finala?!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.02.2014.
22:56
Izvor: Sportske.net, kkradnicki.rs

Trener Radničkog iz Kragujevca, Miroslav Nikolić, zapitao se nakon trijumfa nad Himikom, šta će se dogoditi ukoliko njegova ekipa slavi i u Berlinu i tako izbori plasman u osminu finala Evrokupa.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca u sredu su ostvarili drugu pobedu u Last 32 fazi Evrokupa koja ih ostavlja u trci za plasman u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.

Radnički je ubedljivo savladao Himik i stekao prednost u međusobniim duelima sa tom ekipom ali će mu za plasman u osminu finala biti neophodna pobeda nad Albom u Berlinu.

Miroslav Nikolić pohvalio je svoje izabranike nakon večerašnjeg trijumfa ali se u istom trenutku zapitao šta će se dogoditi ukoliko Kragujevčani obezbede plasman u osminu finala imajući u vidu finansijske probleme sa kojima se klub bori.

"Hvala, najpre, publici koja nas bodri u najtežim trenucima za klub, kada treba da se održimo. Odigrali smo jako dobro ovu utakmicu, sa mnogo energije, pameti, puno asistencija, borbenosti. Sve nam se pogodilo. Da igramo stalno ovako bilo bi mnogo boljih rezultata" rekao je Nikolić a potom dodao,

"Prolongirali smo pitanje trećeg kruga Evrokupa. Imamo sada najpre teško gostovanje u Podgorici, u okviru ABA lige, pa idemo u Berlin da pokušamo da prođemo i drugi krug. I, šta ćemo onda? Borimo se koliko možemo, pošteno igramo Evrokup i ABA ligu" konstatovao je Nikolić.

Kako je već objavljeno, Di Džej Sili napušta ekipu i odlazi u Nemačku a trener Radničkog najavio je da će zamena za Amerikanca stići u naredna dva dana.

"Sili odlazi u Nemačku. Bio je povređen mesec i po dana, ali se nije snašao kod nas. Ne možemo ovako dalje, a jako mi je žao. Radi se o dobrom momku, ali to je profesionalni sport. Želim mu sve najbolje. U hodu ćemo rešavati neka pitanja, u naredna dva dana dovodimo pojačanje umesto Silija" zaključio je Nikolić.

Košarkaši Radničkog igraju naredni meč na gostovanju Budućnosti u Podgorici, a potom ih očekuje gostovanje Albi u Berlinu, kada će biti rešeno pitanje plasmana u osminu finala Evrokupa.

Ne propustite