Nikolić: "U Kraljevo bez alibija"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.09.2013.
14:36
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Kormilar novosadske Vojvodine, Marko Nikolić, pokušao je da ostavi po strani previranja u klubu i u prvi plan stavi fudbalski aspekt sutrašnjeg meča sa Slogom iz Kraljeva, u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Nedosanjani san novosadske "Stare Dame" u sredu dobija svoju novu fazu. Vojvodina se u šesnaestini finala nacionalnog Kupa Srbije sastaje sa Slogom iz Kraljeva, koja trenutno bitiše na liderskoj poziciji u Prvoj ligi Srbije.

"Očekuje nas prva utakmica u Kupu protiv protivnika koji u ovom trenutku deli prvo mesto na tabeli Prve lige Srbije. Imaju dobar početak sezone, poletan i sa mnogo postignutih golova. Savim sigurno je da nas u Kraljevu, gde Vojvodina dugo nije gostovala, očekuje i veliki broj navijača" rekao je u najavi utakmice trener Vojvodine.

Marko Nikolić objasnio je da njegovi igrači maksimalno spremno dočekuju sutrašnji meč i bez potcenjivanja kreću na megdan Slogi poučeni negativnim iskustvima koja se favoritima često dešavaju u Kup takmičenjima.

"Kada sve uzmemo u obzir kao i sistem takmičenja u kupu gde nema popravnog ispita traži od nas maksimalnu mobilizaciju, pažnju i koncentraciju. Svi znamo kakvo je ovo takmičenje i da su iznenađenja vrlo česta, naročito u prvim kolima. Ovo nije karakteristika samo kod nas nego i u svim evropskim zemljama" objasnio je Nikolić.

Fudbaleri Vojvodine nisu nastupali za vikend jer je njihov duel sa Radničkim iz Niša pomeren za 2. oktobar pa ih, počevši od duela sa Slogom, očekuje deset dana jakog takmičarskog ritma. Nakon gostovanja Slogi, na redu je duel sa Partizanom, pa gostovanje Radničkom iz Niša.

"Dobro smo spremni, momci rade u jednom izuzetno dobrom ambijentu, veoma su motivisani i koncentrisani. Ovo su za mene razlozi za optimizam za ovu utakmicu kao i za naredne susrete koji nas očekuju u sledećih 10 dana. To je period koji u mnogome može da opredeli dalji tok takmičenja i ako budemo pravi i iz njega možemo da izađemo sa jednim prijatnim pogledom na tabelu i kup takmičenje" istakao je trener Vojvodine.

Imajući u vidu situaciju koja trenutno vlada u FK Vojvodina, Nikolić je pokušao da ukaže na to da ekipa neće tražiti alibi i da će na terenu pokušati da dokaže kvalitet koji poseduje, bez obzira na to što na rukovodećim pozicijama u klubu ima dosta previranja.

"Suština ovoga o čemu govorim je da je sve u našim rukama. Nikakvi alibiji nam nisu potrebni, izgovori i slične stvari. Jedina istina u sportu je na terenu, a mi idemo da u Kraljevu potražimo tu našu istinu" zaključio je Marko Nikolić.

Duel Sloge i Vojvodine igra se u Kraljevu a početak je zakazan za 16 časova.

Ne propustite