Nikolić: "Zaustavićemo Zvezdin nalet"

Autor: Beta Beta
petak 01.03.2013.
12:18
Izvor: Beta

Trener Rada Marko Nikolić veruje da će njegov tim uspeti da zaustavi crveno-bele u derbiju 17. kola Jelen Super lige.

fcrad.co.rs
fcrad.co.rs

Povezane vesti

Trener Rada Marko Nikolić rekao je danas da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici 17. kola Super lige Srbije pokušati da zastavi nalet Crvene zvezde, iako je svesna da je protivnik možda kvalitetniji i iskusniji.

"U nedelju nas očekuje teška utakmica protiv velikog kluba, jakog igračkog kadra, gde sa svih strana preti opasnost. Ali, mi se ipak koncnentrišemo na našu igru, bez obzira što su možda kvalitetniji i isusniji od nas. Verujem da ćemo zaustaviti Zvezdu u njenom poletu i naletu", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare na Banjici.

"Napravili smo takmičarski, talentovan tim i verujem da će individualni kvalitet naših igrača doći do izražaja. Meč će odlučiti jedan detalj i nadam se da će taj detalj biti na našoj strani. Utakmice sa Zvezdom su uvek zanimljive i kvalitetne", dodao je trener "gradjevinara".

Rad će u nedelju od 14 sati na stadionu Obilića biti domaćin Crvenoj zvezdi, u utakmici 17. kola Super lige Srbije, jer stadion na Banjici ne ispunjava bezbednosne standarde. Navijači Rada bojkotuju stadion na Vračaru.

"Igraćemo na neutralnom terenu na Vračaru, gde ispada kao i da smo gosti. Ali, navikli smo se već na to. Nedostajaće nam prisustvo naše publike", rekao je on.

Rad je u sredu, u prvom kolu prolećnog dela prvenstva odigrao nerešeno 1:1 sa Radničkim u Kragujevcu.

"Tamo su bili veoma teški uslovi za igru, teren je bio loš. Osvojili smo jedan bod, a izmaklo nam je još dva. Ali, u svakom slučaju, zadovoljni smo i tim bodom", dodao je trener Nikolić.

Odbrambeni fudbaler Rada Nikola Leković rekao je da ekipi ne treba dodatni motiv kada igra protiv ekipa iz vrha tabele i da je tim srpeman da se žrtvuje.

"Verujem da ćemo se prikazati u dobrom svetlu, moramo svi da se žrtvujemo, da budemo maksimalno borbeni i agresivni. Zvezda je aposlutni favorit. Pokušaćemo da uspostavimo naš ritam igre, da igramo pasovima i da naš individualni kvalitet dodje do izražaja", rekao je Leković.

Rad je trenutno na petom mestu na tabeli Super lige sa 26 bodova, dok Crvena zvezda zauzima drugo mesto sa osam bodova više.

Ne propustite