Nikolićeve 'dobre vibracije'

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.01.2014.
11:09
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana Marko Nikolić, utisak je, uneo je dosta optimizma u ekipu aktuelnog šampiona ove zime, pa i igrači koji su bili u drugom planu kod Vuka Rašovića, sada sa znatno više samopouzdanja govore o svom statusu u klubu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Ima, za sada nekoliko primera, iako je Nikolić relativno kratko u Partizanu i prava iskušenja ga tek očekuju, kako njega, tako i njegove igrače.

Po dolasku u Antaliju je otkrio jedan detalj svog razgovora sa Milošem Ostojićem, koji je prošle jeseni igrao ispod očekivanja, a nije ni imao standardno mesto u prvoj postavi crno-belih.

Ostojić trenutno ima problema da povredom, ali kad se bude oporavio, Nikolić očekuje da vidi mnogo hrabrijeg momka na terenu, što je veoma bitno s obzirom na poziciju štopera koju Ostojić ima u ekipi.

Videćemo da li će i kako mladi defanztivac prihvatiti ovaj savet u narednom periodu, a još jedan od igrača iz drugog plana, možda čak i iz trećeg, jeste Nikola Aksentijević, koji pokušava da se vrati na nekadašnji nivo forme i igara u crno-belom dresu.

Dobio je priliku da se nametne u Turskoj i već ističe kako mu to poverenje trenera mnogo znači, naglašavajući da će učiniti sve da se pokaže u pravom svetlu.

Sledeći u nizu je i Darko Brašanac, talentovani vezista, koji je, takođe, dobijao priliku ''na kašičicu'' u proteklom periodu, ali dolazak Marka Nikolića na klupu crno-belih vratio mu je veru da bi konačno mogao da se nametne, pa je čak i produžio ugovor sa crno-belima pred odlazak u Belek na pripreme.

U današnjoj izjavi za ''Sport'', Brašanac posebno ističe Nikolićeve reči da ''u njemu vidi sadašnjost i budućnost Partizana''.

''Te njegove reči su umnogome kumovale da produžim ugovor sa Partizanom. Razmislio sam dobro o svemu, postojala je i dilema zbog male minutaže u prošlosti, ali sam posle razgovora sa trenerom Nikolićem i sportskim direktorom Albertom Nađem odlučio da ostanem'', objašnjava Brašanac.

Novi trener Partizana je, očigledno, uspeo da dodatno motiviše svoje igrače, pa mu sada ostaje da napravi pravi izbor, ali i da pri tome ne naruši dobru atmosferu koju je uspeo da stvori u ekipi.

Ne propustite