Ninković pogurao "Valjak" pa 'pocrveneo'!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 01.03.2014.
18:57
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana savladali su Radnički iz Niša zahvaljujući pogotku Nikole Ninkovića koji je samo tri minuta nakon pobedonosnog gola isključen zbog sukoba sa protivničkim igračem.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Šestostruki uzastopni šampion Srbije ostvario je prvu pobedu u prolećnom delu sezone savladavši Radnički iz Niša rezultatom 2:1 (1:1) u meču koji je obilovao tenzijama.

Sudbinu Radničkog zapečatio je rezervista Ninković koji je za 12 minuta na terenu uspeo da postigne gol a potom i bude isključen!

Partizan: Lukač, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov, Drinčić Ilić (od 78' Ninković), Brašanac (od 59' Pantić), Luka (od 59' Živković), Malbašić, Škuletić

Radnički Niš: Kesić, P. Jovanović, Pavlović, Bulatović, Petrović, Ćulum, Petrović, Marjanović, Pauljević, Stojanović, A. Jovanović (od 64' Pejčić)

Da će duel Partizana i Radničkog u Humskoj biti dinamičan i uzbudljiv moglo se zaključiti već posle prvih deset minuta igre kada je domaćin pokazao da će svim raspoloživim snagama ići na osvajanje čitavog plena a gost dokazao da će imati svoje adute na gostovanju šampionu.

Već u trećem minutu utakmice Petar Škuletić uspeva da izbegne ofsajd zamku ali je nakon solidnog prijema proklizao, što je oprezni Kesić iskoristio i stigao do lopte pre njega, sprečivši tako napadača Partizana da se nađe u stoprocentnoj prilici.

Samo šest minuta kasnije 'hladan tuš' za domaće! Stojanović sjajno prolazi po levoj strani, šalje loptu do usamljenog Strahinje Petrovića koji bez većih problema pogađa mrežu Milana Lukača za prednost gostiju!

Od tog trenutka Nikolićev "Parni Valjak" ubacuje u petu brzinu a utakmica dobija na tempu i kvalitetu.

Tragičar duela u Novom Pazaru, Petar Škuletić, našao se u novoj prilici u 14. minutu, kad ga je Luka odlično pronašao na ivici peterca, ali je Škuletićev dobar udarac po zemlji zaustavio golman Kesić sjajnom intervencijom.

U tim trenucima desni bok Partizanovog tima pokazao se kao najveće oružje crno-belih pošto su Miroslav Vulićević i Predrag Luka bili nerešiva enigma za Bekvalčeve izabranike.

Upravo je iz jedne od akcija u kojoj su Vulićević i Luka kombinovali po desnoj strani stvoren prostor da Požarevljanin uposli Malbašića koji postiže prvi pogodak za Partizan u prolećnom delu sezone i donosi izjednačenje domaćinu!

Do odlaska na odmor nije bilo većih uzbuđenja a kao najbolje prilike za postizanje gola valja istaći udarce Nikole Drinčića i Strahinje Petrovića, oba su završila u naručjima Kesića i Lukača.

Nakon pauze u poluvremenu Partizan kreće još ofanzivnije ka golu gostiju. Prva prilika koju su crno-beli stovrili ponovo je bila plod saradnje igrača koji su učestvovali u stvaranje šanse iz koje je domaćin izjednačio.

Vulićević je poslao upotrebljiv centaršut u peterac gostiju ali je Malbašić iz neposredne blizine glavom pogodio deo gola koji je Kesić pokrio.

Dva detalja iz 53. minuta definitivno će izazvati buru jer je Partizan očigledno oštećen za penal. Sudija Novica Anđelovski propustio je priliku da dosudi kazneni udarac u situaciji kada je lopta pogodila u ruku jednog od fudbalera Radničkog, a potom je pred arbitrom Saša Ilić srušen u šesnaestercu, što nije bilo dovoljno da se pokaže na belu tačku.

Marko Nikolić pokušao je da uvođenjem Danila Pantića i Andrije Živkovića dodatno učini njegov tim opasnijim po protivnika ali je promena koju je izvršio u 78. minutu bila ključna.

Nikola Ninković zamenio je Sašu Ilića, preuzeo kapitensku traku, a onda je sa njegovim ulaskom na teren krenula bura.

Malbašić i Škuletić nisu uspeli da iskoriste prilike koje su im se ukazale u 79. odnosno 82. minutu ali tu nije bio kraj uzbuđenjima.

U 86. minutu Drinčić iz dva pokušaja uspeva da pošalje loptu u šesnaesterac Radničkog gde Nikola Ninković glavom tuče ka Kesićevom golu i postiže pobedonosni pogodak za domaće!

Čim je lopta krenula sa centra Radnički je želeo da učini ono što nije tokom čitavog drugog poluvremena ali je nervoza učinila svoje. Gosti nisu došli do prilike da ugroze Lukača a u takvoj konstelaciji stvari Ćulum je izgubio živce i krenuo pogibeljno na Nikolu Drinčića.

Usledilo je koškanje na sredini terena a Partizanov kapiten bio je najratoborniji i rukom odgurnuo Ćuluma.

Sudija Anđelovski pokazao je obojici crvene kartone pa su Partizan i Radnički meč završili sa desetoricom a Nikola Ninković bacio senku na još jednu svoju partiju u crno-belom dresu.

Partizanu će svakako biti najvažnije to što je ostao na istoj bodovnoj razini u odnosu na Zvezdu i što gostovanje u Kragujevcu čeka sa bodom manje od lidera šampionata koji je danas slavio u Jagodini.



Ne propustite