Ninković: "Zvezda iznad sujete pojedinaca"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.10.2013.
21:44
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Jedan od najiskusnijih u redovima Crvene zvezde ponudio je da do kraja sezone ne prima plata kako bi ostalim saigračima bile isplaćene zarade, a Upravu je pozvao da se ujedini zarad zajedničkog cilja - ovajanja titule.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Miloš Ninković pristao je da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom nakon što mu je Uprava dala obećanje da će zarade ostatku ekipe biti redovne, makar i manje od onoga što bi igrači trebalo da dobiju na mesečnom nivou.

Od svega što je rečeno nije ispunjeno ništa ali Niković tvrdi da ekipa nije svojim pismom želela da se stavi na nečiju stranu niti da izazove revolt, već samo da pozove sve one koji rade u Zvezdi da se ujedine zarad interesa kluba iz Ljutice Bogdana.

"Nas igrače je još više ujedinilo sve ružno što nam se dogodilo prethodnih dana i želimo da istim putem krene i uprava kluba. Pojedini mediji su naše obraćanje javnosti i potpisivanje istog predstavili kao rat igrača s upravom, ali to nije tako, niti smo mi to ikada želeli. Jedini smisao svega što smo rekli je da se i oni ujedine, da ostave sujete po strani i posvete se zajedničkom cilju, a to je titula" kazao je Ninković za "Novosti".

Bivši vezista Evijana i Dinama iz Kijeva objasnio je kako igrači ne beže od odgovornosti ali poziva i članove Uprave da preuzmi deo krivice na sebe. Ninković objašnjava da nije u redu da posle uništavanja automobila fudbalera niko iz kluba ne osudi takav čin i stane na stranu igrača.

"Naša odgovornost za lošu situaciju je velika, pogotovo kada su rezultati u pitanju. Niti bežimo od krivice, niti je svaljujemo na upravu. Ali, hajde da odgovornost podelimo, neka i drugi prihvate svoj deo, a ne da sve puca po nama" objašnjava Ninković i dodaje,

"Napad nije osuđen, a desio se u našoj kući, niti je neko nešto rekao, ni javno, ni nama lično. To dovoljno govori kakvu podršku ekipa ima od rukovodstva. Prepušteni smo sami sebi. Ali uprkos svemu mi razmišljamo na isti način, hoćemo titulu i sve ćemo uraditi da je osvojimo. Bilo bi mnogo bolje i lakše da na tom putu imamo i podršku uprave, ali ako je već nemamo, bilo bi dobro da to znamo. Ako je tako, mi ćemo ići do kraja sami jer titulu želimo više od bilo koga" jasan je Ninković.

Prvotimac crveno-belih podsetio je da obećanje koje su mu u Upravi dali prilikom dolaska nije ispunjeno. Bez obzira na sve, Ninković je ponudio da njegova zarada do kraja sezone bude deljena saigračima koji su mesecima bez dinara.

"Uprava je prekršila obećanje koje mi je dala kad sam dolazio. Tada sam samo tražio da svi saigrači dobijaju novac redovno, makar neki određeni iznos, kako bi svi dolazili na treninge zadovoljni, a ne opterećeni egzistencijalnim problemima, jer tako ne možemo do cilja. Javno ću sada reći da sam spreman da se odreknem svih zarada do kraja sezone. Ne treba mi ni dinar, ali neka pare dobijaju igrači i članovi stručnog štaba kojima su zaista neophodne" jasan je Ninković.

Ne propustite