Ništa od trofeja - Partizan poražen od Cedevite

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.04.2012.
19:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana nisu uspeli da savladaju Cedevitu u polufinalnom meču fajnal-fora Jadranske lige pa će vladajući šampion morati da preda trofej nakon višegodišnje dominacije u ovom takmičenju.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Poznat je prvi učesnik finala fajnal-fora Jadranske lige koji se ovog vikenda igra u Tel Avivu. Košarkaši Cedevite savladali su Partizan rezultatom 68:56 (14:15, 20:17, 17:14, 17:10).

Prvo poluvreme nije donelo lepu košarku u "Nokia" areni pošto su Beograđani i Zagrepčani oprezno ušli u meč napravivši obilje grešaka. Šut nije služio ni Partizan ni Cedevitu pa je nakon sedam minuta igre rezultat bio (6:5) u korist Cedevite.

Poslednja tri minuta prve četvrtine pripalo je košarkašima Cedevite koji, samo zahvaljujući razigranom Lučiću, nisu otišli sa prednošću na pauzu između četvrtina. Osam poena postigao je mladi Lučić pa je rezultat nakon deset minuta bio (15:14) za crno-bele.

Samo prva četvrtina pripala je košarkašima Vlade Jovanovića dok su tri ostale igarči Cedevite lako rešili u svoju korist.

Neobjašnjivo haotična košarka viđena je i u drugoj četvrtini pošto su obe ekipe nastavile da promašuju u napadu. Na poluvreme se otišlo sa prednošću Cedevite nakon trojke Drejpera u poslednjoj sekundi prvog dela meča. Rezultat prvog poluvremena bio je (34:32) za drugoplasiranu ekipu regularnog dela sezone.

Odmah po početku drugog dela meča Drejper i Ovens pobrinuli su se da Cedevita napravi prvu osetniju prednost na meču postigavši dve vezane trojke za vođstvo Cedevite od (43:34). Ono što Partizanu nikako nije išlo za rukom u današnjem meču jesu slobodna bacanja koja su puleni Vlade Jovanovića neobjašnjivo loše šutirali.

Plej crno-belih bio je katastrofalan u polufinalnom okršaju srpske i hrvatske ekipe ali nije samo njegova loša partija doprinela da branilac trofeja završi takmičenje bez šanse da brani trofej u finalnom meču.

Veliki broj prekršaja košarkaša Partizana doveo je do toga da Lučić i Kecman završe meč tokom četvrte četvrtine. Sa takvom postavkom stvari Cedevita je došla do prednosti od deset koševa na dva minuta do kraja meča i poraz Partizana bio je neizbežan.

Makabi i Budućnost svoj polufinalni meč igraju od 20 časova a u ponedeljak će se sastati sa Cedevitom koja je zasluženo savladala prosečni Partizan i izborila mesto u finalu ABA lige.

Ne propustite