Nižnji 'živi' za pun "Pionir"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.02.2014.
13:38
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Nižnjeg iz Novgoroda, Zoran Lukić, poručio je da će njegovi izabranici konačno dobiti priliku da zaigraju pred punim tribinama i da dokažu kako se snalaze u takvim uslovima.

nn-basket.ru
nn-basket.ru

Povezane vesti

Duel šestog kola Last 32 faze Evrokupa između Crvene zvezde Telekom i Nižnjeg iz Novgoroda ne nosi preveliki ulog, pošto su obe ekipe već obezbedile plasman u osminu finala, ali će pobednik završiti na prvoj poziciji na tabeli.

Trener gostiju Zoran Lukić nada se punoj hali "Pionir" jer bi u tom slučaju dobio priliku da vidi svoje igrače na delu u jednom sasvim drugačijem okruženju od uobičajenog.

"Potrudićemo se da odigramo maksimalno, da moji igrači vide atmosferu u Pioniru i da vidim kako će reagovati na sve to. Očekujem da vidim punu halu, napokon da igramo u punoj hali" rekao je Lukić.

Nižnji u odnosu na prvi meč, koji je dobio rezultatom 86:75, dolazi na megdan Zvezdi bez Bebita i Pola koji su napustili klub ali i bez povređenog Tompsona.

"Nije samo Bebit, sa nama nije doputovao ni Tompson, koji je zaradio povredu zadnje lože. Biće drugačije, ti igrači koji treba da preuzmu tu ulogu i pritisak mislim da to mogu da učine. Koga nema, bez njega se može, ne treba tražiti alibi" poručio je Lukić.

Srpski trener na klupi Nižnjeg istakao je da je njegov klub već premašio očekivanja za tekuću sezonu ali da bi Zvezda mogla daleko da dogura u Evrokupu.

"Mislim da Zvezda može da prođe i sledeći krug. Već sada su teži protivnici nego u prethodnoj fazi, verujem da Zvezda ima velike šanse. Ali, govoriti nešto više, sada nema smisla. Na primer, od Banvita se očekivalo da će igrati u finalu, a mislim da nemaju šansu da prođu dalje. Treba pokazati sve na parketu, a onda ćemo videti" zaključio je Lukić.

Duel Crvene zvezde Telekom i Nižnjeg igra se večeras u hali "Pionir" sa početkom od 19 časova i 15 minuta uz direktan prenos na televiziji B92.

Ne propustite