Njeguš: "Poraz ne dolazi u obzir"

Autor: Beta Beta
petak 28.03.2014.
16:10
Izvor: Beta

Novi Pazar želi u Evropu, te stoga njihov šef stručnog štaba smatra da u Ivanjici ne sme doći do kiksa.

fknovipazar.net
fknovipazar.net

Povezane vesti

Trener fudbalera Novog Pazara Zoran Njeguš izjavio je danas da njegovom timu ne bi odgovarao poraz od Javora u 21. kolu Super lige zbog borbe za plasman u Ligu Evropa.

"Liga je izjednačena, iako mesta na tabeli pokazuju kvalitet. Njima je ovo možda i poslednji voz za opstanak, ali ako želimo u Evropu, ne odgrovara nam da izgubimo. Svako ima svoj ulog, utakmica iziskuje puno živaca i strpljenja, a mi ćemo sačekati šansu da dodjemo do bodova", rekao je Njeguš novinarima na Gradskom stadionu.

Novi Pazar je četvrti na superligaškoj tabeli sa 34 boda, a Javor je na pretposlednjem mestu sa upola slabijim učinkom.

"Teško je igrati u Ivanjici, a nedavno im se vratio iskusni trener Slavenko Kuzeljević. Poštujem ih, imaju kvalitet i takmičarski duh. To je moj bivši klub, vodio sam ih nekih osam meseci, ali prošlo je dosta vremena. Imao sam sreću da pre tri i po godine dođem u Javor koji je dobro selektirao Radovan Ćurčić", naveo je Njeguš.

On neće moći da računa na Ivana Obrovca, koji je u prošlom kolu povredio zadnju ložu.

"Imam par dilema oko sastava, dosta zavisi od vremenskih uslova. Ako bude kiše, biće dosta duela, pa ću shodno tome i odlučiti", kazao je Njeguš.

Trener Novopazaraca je ocenio da je za njegov tim dobro što će protivnik biti oslabljen neigranjem Igora Stojakovića i Borka Veselinovića.

"Moramo sprečiti centaršuteve prema snalažljivom napadaču Stevanu Račiću. Od ostalih, Predrag Đorđević je dobar bek, a Nemanja Vidić odličan vezni igrač. Ipak, ako želimo da dobijemo, moramo biti bolji u svim segmentima", zaključio je Njeguš.

Novopazarski superligaš je u pet kola prolećnog dela prvenstva primio samo dva gola, dok je Javor toliko puta uspeo da zatrese protivničku mrežu.

"Gol nas približava cilju. Protiv OFK Beograda smo se zahvaljujući jednom golu vratili kući s tri boda. Dobro radimo defanzivni blok, primamo malo golova, a činjenica je da ih Javor malo daje. Statistika može mnogo reći, ali može i da prevari, tako da moramo da imamo plan kako da dodjemo do bodova i da ga se pridržavamo", rekao je Njeguš.

Fudbaleri Novog Pazara će u subotu u 14.30 u Ivanjici, u utakmici 21. kola Super lige, imati podršku od oko 300 svojih navijača.

Ne propustite