Nove optužbe smenjene uprave Radničkog...

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.05.2012.
18:22
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Smenjeni članovi najužeg rukovodstva kragujevačkog Radničkog uputili su otvoreno pismo javnosti, pozivajući nadležne institucije da "stanu na put samovolji i adekvatno kazne nezakonito ponašanje pojedinaca".

fkradnicki.com
fkradnicki.com

Povezane vesti

Dragoljub Lekić, Raka Marić i Žarko Pavlović, bivši predsednik, potpredsednik i direktor u smenjenom rukovodstvu Radničkog ponovili su u otvorenom pismu optužbe da je izbor gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića za predsednika kluba obavljen mimo zakona.

Oni upozoravaju da je ovo nezapamćen presedan, koji bi mogao da ima posledice u vidu ponavljanja sličnih slučajeva i u drugim klubovima.

"Izbor Stevanovića je posebno sporan, imajući u vidu da je u fudbalskom svetu veoma poznat stav Agencije za borbu protiv korupcije RS, da gradonačelnik ne može istovremeno biti i predsednik uprave fudbalskog kluba.

Ovaj stav Agencija je više puta potvrdila kada su se dešavali slični izbori u našem fudbalu. Takođe, takvo postupanje prilikom donošenja važnih odluka i izbora organa fudbalskih klubova je nezakonito i sa aspekta propisa UEFA i FIFA, koje smo samim članstvom u njima dužni da poštujemo", ističe se između ostalog u pismu.

Posle svega, smenjena uprava ne priznaje ni novi Statut kluba, donet 5. aprila.

''Predlog ovog akta nije prethodno poslat članovima Skupštine, nije dozvoljena rasprava o njemu, niti je dve trećine delegata glasalo za njegovo usvajanje'', ističe se u pismu.

Ne propustite