Novi Cvrkov apel: ''Srbi, preskočite petak!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.03.2013.
15:09
Izvor: Sportske.net, danas.rs

Komesar za bezbednost HNS-a Zoran Cvrk priznaje da do sada ni pred jednu utakmicu nije imao posla kao pred dolazak ''Orlova''. Ipak, veruje da će sve proteći bez incidenata.

hrt.hr
hrt.hr

Povezane vesti

Jedan od najodgovornijih da duel Hrvatske i Srbije na Maksimiru sa bezbednosnog aspekta protekne bez problema jeste Zoran Cvrk, komesar za bezbednost tamošnjeg Fudbalskog saveza.

On je u izjavi za list ''Danas'' otkrio da od kada je u tom poslu, nikad više obaveza nije imao, ali veruje da će organizacija utakmice biti na najvišem nivou.

''Ulaznice štampane za ovaj meč najzaštićenije su u istoriji hrvatskog fudbala, a obzirom da je i čekiranje karata na Maksimiru podignuto na najviši mogući nivo, u svakom sekundu ćemo znati lične podatke svakog navijača koji je ušao na stadion, njegovu poziciju i kretanje. Pojačan je i video-nadzor kompletnog objekta'', izjavio je Cvrk, a prenosi ''Danas''.

Ipak, on poručuje da ni navijačima, ali i svim drugim ljudima koji nameravaju da u petak iz Srbije uđu u Hrvatsku, to ne bi bio baš pametan potez.

''Znam da ima mnogo i poslovnih ljudi s obe strane koji svakodnevno prelaze granicu, ali bi ih im preporučio da preskoče petak. Hrvatska nema zakonski osnov za zabranu njihovog kretanja, ali obzirom na iskustva iz prošlosti, mislim da je tog dana najbolje ostati kod kuće. Uvek se, i kod vas i kod nas, nađe budala koja bez razloga napadne nekoga, razbije staklo ili probuši gume na automobilu...'', upozorava Cvrk.

Ne propustite