Novi Partizan - Pozajmice i kupovina "domaćeg"?

Autor: Boris Jovanović
sreda 29.05.2013.
09:52
Izvor: Sportske.net

Kakav će tim imati Vuk Rašović na raspolaganju ne zna niko. Crno-beli bi da prodaju svoje bisere, a onda ih zadrže kao pozajmljene igrače. Kupovine jedino u JSL?

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Ponuda nema, osim raspitivanja, prelazni rok nije ni počeo, pa je teško pretpostaviti kako će tim izgledati.

Mediji pišu o prodaji Mitrovića, on bi mogao da se preseli u Porto, navodno je posao završen, ali se sada nagoveštava da bi mogao da ostane kao pozajmljeni igrač.

Slična formula bi mogla da važi i za Ninkovića kome je naredna sezona šansa za afirmaciju i koji je ove, slobodno se može reći stagnirao. Marko Šćepović insistira da ide, on bi prvi mogao da napusti Humsku, kako saznajemo postoje ponude za ovog napadača.

Lazar Marković je na izlaznim vratima i on čeka drugu ili treću nedelju juna kako bi definisao stvari oko odlaska u novi klub, ali Partizan želi da ga zadrži makar tokom leta, eventualno i čitave polusezone, pogađate, zbog Evrope.

Od starijih igrača na izlaznim vratima je golman Stojković, priča se da stiže Aleksić iz Spartaka koji je po mnogima najtalentovaniji srpski golman. Takođe, Ivanov ima neku vrstu obećanja od zimus, da može da ide, ako mu ponuda iz, najverovatnije Italije, bude odgovara.

Volkov čeka Nemce, Lazevski bi mogao da produži ugovor, a neizvesno je šta će biti sa Lolom Smiljanićem. Očekuje se da palicu preuzme Saša Marković, tu je Jojić, već pomenuti Ninković, kao i Luka i Kojić kojima bi trebalo da se pridruže bivši saigrači Vitas i Đurđević.

Partizan će probati da se oslobodi igrača koji su imali manju minutažu, Pauljevića, Kneževića i Babića, a što se povratnika tiče,  u prvom planu je Aksentijević koji je presedeo sezonu u Viteseu. On bi bio rešenje za desnog beka jer i Miljković čeka odlazak preko granice.

Na meti je još par mladih igrača iz JSL, ali mnogo toga će zavisiti od cene, odnosno procenata.

Za razliku od nekih prošlih sezona niko ne pominje strance, pogotovo ne Južnoamerikance, crno-beli su naučili lekciju, nemaju novca za stvarno kvalitetnog inostranog igrača koji bi pravio razliku na evropskoj sceni. A i da imaju, takav bi se teško odlučio za Srbiju.

Dakle, Partizanova škola ponovo će imati prednost, a videćemo ko na kraju od mlađih odlazi, a ko bi mogao da ostane na "školovanju" još jednu sezonu.

Ne propustite