Novi Pazar dočekao "zlatnu" Amelu

Autor: Beta Beta
sreda 17.07.2013.
16:33
Izvor: Beta

Nekoliko stotina Novopazaraca dočekalo je sinoć u centru grada evropsku prvakinju u atletici Amelu Terzić, kao i njenog trenera Rifata Zilkića i reprezentativne kolege Teodoru Simović i Jasmina Ljajića.

radiostoplus.com
radiostoplus.com

Povezane vesti

Osvajačica zlatne medalje na EP za mlađe seniore Amela Terzić dočekana je sinoć kao heroj u Novom Pazaru.

"Medalja ne bi vredela bez vas. Iako dolazimo iz Novog Pazara i Srbije, u Tampereu smo pokazali da imamo čime da se pohvalimo i da možemo uspešno da promovišemo naš grad i državu", rekla je Terzićeva okupljenim sugrađanima.

Najbolja mlađa seniorka kontinenta na 1.500 metara dolala je da je naporno radila i da uspela da ostvari svoje želje.

"Znala sam da me gledaju roditelji i prijatelji, pa nisam htela da dopustim da me neko pobedi", kazala je 20-godišnja atletičarka.

Amelin trener Rifat Zilkić rekao je da grad treba da je ponosan na Amelu Terzić i njenih pet evropskih titula u dosadašnjoj karijeri.

"Svi su nas lepo dočekali, a najlepše je kad ti to prirede sugrađani. Ono što smo ostvarili je neverovatno, ali želim da u bliskoj budućnosti bude još šampiona. Ako se stvore adekvatni uslovi, bićemo atletski grad broj jedan u Srbiji", kazao je Zilkić.

Gradonačelnik Meho Mahmutović rekao je da su atletičari odavno postali brend Novog Pazara, Raške oblasti i Srbije.

"Pre dve godine rekao sam da će Amela Terzić doneti Srbiji prvo olimpijsko zlato u atletici, a sad sam još više ubeđen u to. Najbolji ste u zemlji", rekao je Mahmutović.

Ne propustite