Novi Pazar smanjio dug na 60.000 evra

Autor: Beta Beta
petak 22.11.2013.
18:40
Izvor: Beta

Fudbaleri Novog Pazara ređaju uspehe na terenu a Uprava kluba konačno je uspela da smanji dugovanja i uvede klub u mirniju luku kada su finansije u pitanju.

fknovipazar.net
fknovipazar.net

Povezane vesti

Portparol Fudbalskog kluba Novi Pazar Redžep Korać rekao je danas da je taj superligaš izmirio veliki deo finansijskih obaveza, ali da svojim bivšim članovima i dalje duguje oko 60.000 evra.

"Zahvaljujući angažovanju novog rukovodstva, stanje se značajno popravilo. Danas je isplaćen nekadašnji trener Slavenko Kuzeljević, dok je jedan član Uprave preuzeo na sebe obavezu prema Dragoljubu Bekvalcu, pa tom fudbalskom stručnjaku klub više ništa ne duguje", rekao je Korać.

On je dodao da klub i dalje duguje nekadašnjim prvotimcima Milošu Bogunoviću, Vladanu Đogatoviću, Radanu Šunjevariću i Ljubu Nenadiću.

"Očekujem da ćemo do kraja sezone, možda i pre, ispuniti finansijske obaveze prema svim poveriocima", kazao je Korać.

Dva klupska računa su u blokadi za 12.549.202 dinara u neprekidnom trajanju od 113 dana, odnosno za 4.694.188 dinara u poslednjih 1.097 dana.

"Očekujem da te probleme uskoro rešimo. Bilo je planirano da to učinimo prošlog meseca, ali desio se nesporazum sa jednim poveriocem i puštena je nova menica", rekao je Korać.

Novom Pazaru je sredinom avgusta omogućeno da registruje nove igrače za tekuću sezonu, posle isplate duga svom bivšem fudbaleru Edinu Ademoviću.

Ovaj klub je zbog toga protiv Partizana u Beogradu, u utakmici prvog kola, igrao sa samo 11 fudbalera, bez licenciranog trenera i rezervnih igrača.

Pazarci su šesti u Superligi Srbije sa 20 bodova, a sutra će u Beogradu gostovati Čukaričkom.

Ne propustite