Novi remi, stare provokacije...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.11.2012.
19:52
Izvor: Sportske.net

U meču petog kola Grupe H Lige Evrope Nefči i Partizan u Bakuu igrali nerešeno, 1:1. Domaći tim rano poveo sjajnim golom Flavinja već u 10. minutu, izjednačio Mitrović u 66, da bi samo deset minuta kasnije mladi napadač Partizana pokazao svoj nezgodni te

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Posle ravnopravne igre u prvih nekoliko minuta i dva nagoveštaja kontri crno-belih koje su osujećene pravovremenim reakcijama Stamenkovića i odbrane domaćih, ekipa Nefčija iz prve ozbiljnije prilike dolazi u vođstvo.

Igrao se deseti minut, Flavinjo je prihvatio loptu na sredini terena, stigao na nekih 25 metara od gola Partizana, odakle je sjajno šutirao i poslao loptu u sam gornji levi ugao Petrovićevog gola - 1:0, situacija koja podseća na gol koji je Partizanov golman primio i u derbiju na Marakani, kada ga je savladao Luka Milivojević.

Očekivalo se da će ovaj gol pokrenuti ekipu Vladimira Vermezovića, da će je motivisati da što pre odgovori izjednačujućim golom, ali umesto toga gledali smo ''mlaku'' igru šampiona Srbije, koji je samo u par navrata tokom prvog  poluvremena stvorio kakve takve prilike za gol.

Najbolja je bila ona iz 24. minuta, kada je Stefan Šćepović izbio sam ispred Saše Stamenkovića, doduše iskosa sa leve strane. Golman domaćeg tima je istrčao, skratio ugao i naterao napadača Partizana da loptu pošalje pored gola.

Osim ove prilike, beogradski crno-beli su u prvom poluvremenu pripretili još samo preko Jojića koji nije bio precizan sa dvadesetak metara polovinom prvog poluvremena.

Trener Partizana je u poluvremenu reagovao uvođenjem Mitrovića umesto nezapaženog Lazara Markovića i ova izmena mu se isplatila u 66. minutu.

Posle perioda bolje igre crno-belih i pokušaja Jojića, pa Saše Ilića koji minut ranije, mladi napadač je odlično prihvatio loptu na desetak metara od gola i odlično se snašao pored dvojice protivničkih igrača - 1:1.

Lopta na kraju završava u donjem desnom uglu Stamenkovićevog gola, a ono što Mitroviću nije trebalo jeste provokativan način proslave ovog pogotka.


I upravo je problematično ponašanje mladog napadača Partizana došlo do izražaja deset minuta kasnije. Nerazumna reakcija Mitrovića, koji dobija crveni karton, posle čega su ga jedva smirili i trener i saigrači. A sve zbog nedosuđenog prekršaja na Marku Šćepoviću...

Situacija se brzo smirila, ali su brojčano jači fudbaleri Nefčija preuzeli inicijativu u finišu meča. Vobaj je u 88. minutu imao odličnu priliku, pokušao je da lobuje golmana Partizana, ali je ovaj bio oprezan i ipak uhvatio tu loptu.

Nefči: Stamenković, Bertući, Mitreski, Junusade, Mehdijev, Gulijev, Sadigov, Flavinjo, Imamerdijev (Abdulajev od 61.), Vobaj, Kanales.

Partizan: Petrović, Miljković, Ivanov, Ostojić, Volkov, Jojić (S. Marković od 83.), Smiljanić, S. Ilić, Tomić, L. Marković (Mitrović od 46.), S. Šćepović (M. Šćepović od 66.).

Ne propustite