Novi remi Zvezde, pa poraz na penale...

Autor: Darko Mitrović
subota 04.02.2012.
20:20
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Crveno-beli još jednom remizirali, u drugoj proveri od dolaska u Antaliju. Posle duela sa Vinterturom, Zvezda večeras u polufinalu turnira remizirala i sa slovačkom Žilinom, ali je zatim na ''penal ruletu'' slovačka ekipa bila uspešnija - 5:4. Protiv Lite

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su posle 90 minuta igre nerešeno, 1:1, sa ekipom slovačke Žiline, u polufinalu turnira u Antaliji. Ipak, posle izvođenja jedanaesteraca kao pobednik je izašla ekipa Žiline rezultatom 5:4.

Uvodni minuti meča protekli su u ravnopravnoj igri, a onda, na isteku prvih pola sata, Lazović je razbio monotoniju.

Slobodan udarac za Zvezdu na oko 25 metara po sredini gola, usledio je pravi projektil i ''skinuta je paučina'' sa gola slovačke ekipe - 1:0 za Zvezdu.

Međutim, samo koji minut kasnije, Žilina je stigla do izjednačenja. Posle lošeg ispucavanja golmana Kirovskog, loptu su na sredini terena osvojili fudbaleri Žiline, usledio je pas prema Piču koji iskosa sa desne strane snažnim šutem trese mrežu crveno-belih - 1:1.

Zvezda je preko Vešovića i Milunovića u finišu prvog dela mogla ponovo do vođstva, ali su se Slovaci odbranili. Međutim, usledio je opasan napad Žiline, Majdan je izašao sam ispred Kirovskog, ali je golman Zvezde sjajnom intervencijom spasao siguran gol.

U nastavku, usledilo je nekoliko izmena u sastavima, a viđeno je još par izglednih prilika na obe strane. Angelovič se najpre pred golom Zvezde propisno obrukao, da bi zatim Lazovićev šut na drugoj strani zaustavila prečka.

Zvezda je bila nešto bolji rival, ali je meč posle 90 minuta završen rezultatom 1:1. Pristupilo se zatim izvođenju jedanaesteraca. Slovaci su bili precizni, dok je njihov golman zaustavio pokušaje Petkovića i Tošića, pa će Zvezda u ponedeljak od 15 časova igrati za treće mesto protiv bugarskog Liteksa.

Crvena zvezda je meč počela u sledećem sastavu: Kirovski, Mikić, Mladenović, Maksimović, Tošić, Mijailović, Lazović, Kadu, Milunović, Vešović, Asamoa.

Ne propustite