Novosađani: "Trofej za Boškova i Butorovića"

Autor: Beta Beta
sreda 07.05.2014.
23:49
Izvor: Beta

Trener fudbalera Vojvodine Branko Babić posvetio je trofej osvojen u nacionalnom Kupu nedavno preminulom Vujadinu Boškovu, legendi kluba sa "Karađorđa".

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Trener Vojvodine Branko Babić rekao je da njegovi fudbaleri nisu bili opterećeni rezultatom i da su zbog toga uspeli da dođu do trofeja u Kupu Srbije.

"Bilo je bitno da suzbijemo emocije i da se koncentrišemo samo na kvalitet igre, što smo i učinili. Presudila je mladost i agresivnost mojih igrača. To je mlada, poletna ekipa, bez kompleksa, koja nije bila opterećena rezultatom", rekao je Babić.

Vojvodina je na stadionu Partizana savladala Jagodinu sa 2:0 i tako došla do svog prvog trofeja u tom takmičenju.

"Dosta bolje smo igrali u prvom poluvremenu, ali nemojte uzeti to za zlo, jer je ovo izuzetno mlada ekipa. Dozvolili smo da nam Jagodina preti u drugom poluvremenu, ali smo se na svu sreću odbranili", kazao je trener novosadskog tima.

Babić je u ime kluba trofej pobednika srpskog Kupa posvetio porodici nedavno preminule legende tog kluba Vujadina Boškova.

Strelac prvog gola za Vojvodinu Enver Alivodić rekao je da je njegova ekipa ostvarila istorijski uspeh.

"Ovo je istorijski uspeh za klub, a i moj gol je svakako istorijski. Presrećan sam. Došli smo da igramo fudbal, ispoštovali smo šta nam je trener rekao, svih 90 minuta smo bili koncentrisani i na kraju uspeli da dodjemo do prvog trofeja za klub posle mnogo godina", rekao je Alivodić, koji je svoj pogodak posvetio bivšem, preminulom predsedniku Vojvodine Ratku Butoroviću.

Vojvodina je pobedom u finalu Kupa obezbedila i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope bez obzira na to koje će mesto zauzeti na tabeli JSL na kraju šampionata.

Ne propustite