Obradović: "Dostojanstvo obavezuje!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.02.2014.
10:27
Izvor: Sportske.net

Trener KK Alba iz Berlina, Saša Obradović, izjavio je nakon trijumfa svog tima nad Radničkim da dostojanstvo obavezuje i da nije bilo prostora za opuštanje u situaciji kada je Kragujevčanima bila potrebna pobeda za plasman u osminu finala Evrokupa.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Teorije zavere kojima su mnogi u Srbiji skloni pojavile su se i pred duel Albe i Radničkog iz Kragujevca.

Nemačkom timu pobeda nije bila imperativ jer je već obezbedio plasman u osminu finala i to sa prve pozicije u grupi "N", ali je Radnički morao do trijumfa ne bi li se domogao druge pozicije na tabeli.

U takvoj konstelaciji stvari, mnogi su očekivali da će Saša Obradović biti popustljiv prema timu koji dolazi iz Srbije ali je Alba upisala jako ubedljiv trijumf.

"Iako smo se već kvalifikovali kao prvi u grupi, bilo je važno za nas da pobedimo i u ovoj utakmici. Dobro poznajem srpski tim, jednako dobro i njihovog trenera, koji je i mene trenirao. Ali, to se ne tiče parketa gde se nadmećemo. Igrali smo na svom terenu, ovde dostojanstvo obavezuje na pobede" rekao je Obradović nakon utakmice.

Alba se kao prvoplasirana u grupi "N" plasirala u osminu finala gde će se sastati sa italijanskim Sasarijem.

"Veoma me raduje da završavamo ovu fazu kao ubedljivo najbolja ekipa. Videćemo šta donosi sledeći krug takmičenja" poručio je srpski trener.

Radnički je takmičenje završio kao trećeplasirana ekipa u grupi "N" sa skorom 2-4, koliko je imao i poslednjeplasirani Strazbur.

Ne propustite