Obradović otkrio 'recept' svoje vitalnosti

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 28.01.2014.
18:31
Izvor: Sportske.net

Defanzivac Partizana Milan Obradović nalazi se u sjajnoj formi uprkos činjenici da ima 36 godina i spada među najstarije u svom timu. Njegova tajna leži u režimu ishrane kojeg se pridržava od najranijih dana svoje profesionalne karijere.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Milan Obradović najstariji je prvotimac Partizana ali njegov fizički izgled i, što je još važnije, forma ne govore da se nalazi u poznim igračkim godinama.

Naprotiv, Obradović spada među najspremnije igrače tima Marka Nikolića a tajna leži u načinu ishrane koga se pridržava još od vremena kada je nastupao za grčki Akratitos.

"Ključ dobre forme je u pravilnoj ishrani i dobrom kombinovanju namirnica. Još dok sam igrao u Grčkoj video sam da moj drug u 34 godini ima  i dalje mnogo snage i gotovo isto, ako ne i više energije od drugih saigrača" objašnjava Obradović i dodaje,

"Iako sam znao koliko je važna ishrana sportista, oduševio me je njegov način ishrane i odlučio sam da o tome malo više istražim na internetu. Tako me je put doveo do gđe Branke Mirković, nutricioniste, po čijem rezimu ishrane se i danas hranim" ističe defanzivac Partizana.

Rezultati posebnog režima ishrane najbolje su ilustrovani kroz činjenicu da Obradović sa svojih 36 godina ne zaostaje za svojim mladim saigračima ni pedalj kada je fizička pripremljenost u pitanju.

"Imam više energije i snage, bio sam raspoloženiji i odmorniji. Nisam bio brži na terenu ili taktički bolji, to je stvar treninga. Ali što je veoma vazno za jednog sportistu, sam period oporavka posle treninga ili utakmice je bio kraći" rekao je Obradović.

Po režimu ishrane koji je za Obradovića sačinila gđa Mirković hrane se i mnogi sportisti u Evropi, a u taboru crno-belih i najbolji strelac ekipe Miloš Jojić.

Ne propustite