Očekivani sastavi - Ko će obeležiti 145. večiti derbi?

Autor: Darko Mitrović
subota 02.11.2013.
10:50
Izvor: Sportske.net

Kad su sastavi ekipa u pitanju, treneri Crvene zvezde i Partizana nemaju mnogo dilema, možda par na obe strane. Ipak, hoće li biti iznenađenja u sastavima ekipa?

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Kad je Crvena zvezda u pitanju, utisak je da su dve dileme sa kojima se suočava Slaviša Stojanović, koga odabrati za štoperski tandem, kao i ko će uz Daudu, biti najistureniji u napadačkim redovima.

Što se štopera tiče, iako ih Zvezda ove jeseni ima u solidnom broju, trener Stojanović još uvek nije uspeo da pronađe pravu kombinaciju. Dosta je lutao u izboru štoperskog tandema, a i njegovi igrači su mu ''pomagali'' u tome, svojim brojnim kiksevima. Setimo se prvog gola Čukaričkog posle greške Omege, ili pobedonosnog gola Voždovca posle greške Darka Lazića...

Ipak, ono što može da ohrabri i Stojanovića i navijače Crvene zvezde, jeste nagoveštaj uspona forme Jovana Krnete, koji se protiv Radničkog u sredu čak upisao i u strelce.

Solidan izbor Strojanović ima i u napadu. Utisak je da će Abiola Dauda sigurno početi meč od prvog minuta, a ostaje da vidimo ko će, po izboru Zvezdinog trenera, da mu pravi društvo - Kasalica, Mrđa, ili možda Onjilo? Tu je i talentovani Mihajlović, ali je on od pšočetka sezone u senci pomenutog kvarteta.

Pozicija zadnjeg veznog ostala je upražnjena povredom Kovačevića, ali će je najverovatnije popuniti sve bolji Gogić.

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Krneta, Lazić, Mijailović, Gogić, Milijaš, Pečnik, Ninković, Dauda i Kasalica.

Što se tiče Partizana, Vuk Rašović nema mnogo dilema. Kapiten Saša Ilić je odmarao u Nišu, ali će od prvog minuta predvoditi crno-bele u 145. večitom deerbiju. Ogromno iskustvo kapitena biće i najveći adut crno-belima u večerašnjem meču na Marakani, a to priznaju i u Crvenoj zvezdi.

Uz neprikosnovenog Stojkovića na golu, Defanzivni kvartet činiće Obradović, Stanković, Ostojić, Volkov i to je formacija koju je Rašović forsirao u poslednje vreme. Postoji mogućnost i da meč počne mladi Marko Živković na desnom beku, a da se Obradović vrati na mesto štopera, ali utisak je da će se Rašović opredeliti za ovu prvu varijantu, sa Ostojićem i Stankovićem na pozicijma štopera.

U veznom redu ne bi trebalo da bude dilema, ni iznenađenja, iako se u poslednje vreme sve više nameće Predrag Luka, dok će najistureniji, po svoj prilici, biti, Nemanja Kojić.

Partizan: Stojković, Obradović, Stanković, Ostojić, Volkov, Đemba Đemba, Jojić, Ninković,  Živković, Ilić, Kojić.

Ovo su naše pretpostavke kada su sastavi ekipa u pitanju, a vama ostavljamo da date i svoj sud, možda u poslednjem trenutku i sami predložite nešto trenerima Stojanoviću i Rašoviću...

Ne propustite