Ocene - Da je Zvezda i jesenas ovako...

Autor: Darko Mitrović
subota 12.05.2012.
21:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde večeras su veoma lako stvarali šanse protiv ''Građevinara'', pogotovo u drugih 45 minuta i igra crveno-belih svakako može da ohrabri njihovog trenera pred finale Kupa protiv Borca.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Golman Boban Bajković nije imao previše posla u prvom poluvremenu, ali je u nastavku u par navrata bio na ozbiljnim iskušenjima. Perović ga je savladao za izjednačenje na 1:1, ali je u finišu sprečio novo izjednačenje kada je Đurđević bio oči u oči sa njim.

Filip Mladenović i Marko Vešović na bekovskim pozicijama bili su takođe zapaženi i pravili su dosta problema gostima u ofanzivnim akcijama. Posebno se to odnosi na Vešovića, koji je prikazao jednu od najboljih svojih partija ove sezone.

Štoperi Zvezde su večeras korektno obavili posao, a Nikola Maksimović je posle prvoig poluvremena poštećen daljih napora zbog lakše povrede. Zamenio ga je Krneta, koji može da bude sasvim zadovoljan minutažom koju je dobio ovog proleća, iako nije standardan u prvih jedanaest. Duško Tošić je imao priliku da se upiše i u strelce...

Mladi Srđan Mijailović je polovinom drugog poluvremena ''ispao iz igre'' kada je Perović postigao jedini gol za Rad, što donekle umanjuje ukupni učinak novopečenog reprezentativca.

U veznom redu, Kadu nije bio na nivou nekih ranijih partija, ali zato jeste Lazović, iako se nije upisao u strelce. Najbolji fudbaler Zvezde imao je nekoliko dobrih pokušaja, a asistirao je i Milunoviću kod trećeg gola.

Kao i Vešović, možda i najbolju partiju u dresu Zvezde prikazao je Marko Mirić, koji je uz postignuti gol, imao još par prilika da ostavi još bolji golgeterski učinak.

U napadu, Kasalica se nije proslavio večeras, ali je Borha i pored pokazanih slabosti u završnici koje su ga pratile tokom najvećeg dela sezone, na kraju uspeo da golom popravi utisak.

Od rezervista, najistaknutniji je bio Milunović, kako zbog postignutog gola, tako i zbog još nekoliko situacija u kojima je pravio mnogo problema gostujućoj odbrani.

Ohrabrenje za crveno-bele je i povratak Marka Perovića, koji se oporavio od povrede.

Sve u svemu, Zvezda može mirno da se sprema za finale Kupa koje je na programu u Kruševcu.

Ocene:  Bajković 7, Mladenović 7, Maksimović 6 (Krneta 6.5), Tošić 7, Lazović 7.5, Mijailović 6.5, Kadu 6, Mirić 7 (Perović - ), Vešović 7.5, Kasalica 6 (Milunović 7), Borha 7.5.










Ne propustite