Ocene derbija - Nervoza neutralisala kvalitete

Autor: Darko Mitrović
nedelja 16.09.2012.
19:31
Izvor: Sportske.net

Današnji derbi na ''Čika Dači'' razočarao je kvalitetom, pa je u prvi plan izbila vidljiva nervoza igrača oba tima. U svemu tome, ''deblji kraj'' izvukao je domaći tim.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Radnički: Čančarević 5.5, Pavlović 6.5 (Kosorić 5.5), Tintor 6, Otašević 6, Radosavljević 5.5, Milošković 6, Nedović 6, Mutavdžić 5.5, Pejčić 5 (Sikimić-), Spalević 5, Simović 5 (Petronijević 6).  

Crvena zvezda: Bajković 6.5, Mikić 6.5, Jovanović 6.5, Pantić 6, Mladenović 5.5, Lazović 6, Mijailović 5.5 (Milivojević 6.5), Milijaš 6.5 (Asamoa -), Milunović 6, Kasalica 6, Mudrinski 6.5 (Vešović 6.5). 

Radnički je tokom prvog poluvremena imao inicijativu, duže držao loptu u svom posedu, ali takvu igru nije krunisao i nekim ozbiljnijim prilikama za gol.

Sav trud im je pao u vodu u finišu prvog dela igre, kada je najpre Milijaš iz slobodnog udarca doveo Zvezdu u vođstvo, a zatim su ostali i bez isključenog Nedovića. U nastavku slična situacija, uz još dva gola u mreži Kragujevčana.

Radnički je i u današnjem susretu pokazao sada već zabrinjavajuću neefikasnost, a prošle sezone najbolji strelac lige Darko Spalević ni danas nije uspeo da se upiše u strelce i na njemu su vidljivi tragovi nervoze zbog toga. 

Danas nije bilo ni previše prilika ni da visoki Tintor iz prekida ''izvadi situaciju'', pa Kragujevčani i dalje ostaju na samo dva postignuta gola u prvih pet kola.

Ni golman Čančarević nije imao svoj dan. Najpre je imao jednu nesigurnu intervenciju, koju je umalo kaznio Mudrinski, a onda je imao i nesporazum sa živim zidom kod Milijaševog gola.

Zvezda je prikazala jednu od slabijih partija od starta sezone, ali joj je danas i to bilo dovoljno čak i za ubedljiv trijumf. Povratnik i novi kapiten Nenad Milijaš, već je počeo da se potvrđuje kao veliko pojačanje i u situacijama kakva je bila današnja, da podigne ekipu kada joj ne ide.

Mudrinski danas nije postigao gol, ali je imao veliku ulogu kad je iznudio prekršaj iz kog je Milijaš postigao vodeći pogodak.


Ne propustite