Ocene - Di Marija igrač utakmice, "Sveti" Ramos spasilac, Adrijan sjajan u Atletiku...

Autor: Boris Jovanović
nedelja 25.05.2014.
00:42
Izvor: Sportske.net

Finale je imalo svoje heroje, ceo Atletiko tragičar. Po nama Di Marija prva ličnost meča, Ramos odmah uz rame, Kedira i Benzema očajni. Kod Atletika, Adrijan namučio rivala iako je zamenio Koštu, Gabi udavio Modrića...

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Real:

Iker Kasiljas 5.5 - Ovo nije bilo njegovo veče, pogrešio je kod gola, imao još par loših istrčavanja, ali svejedno, to će se zaboraviti, ovo je treća Kasiljasova Liga šampiona. Prvu je osvojio 1999. drugu obeležio odbranama protiv Leverkuzena kada je zamenio povređenog Cezara. Pokazalo se još jednom da ovaj čovek ne gubi finala.

Karvahal 6 - Nije pokazao puno u ofanzivi, imao par grešaka, Ramos ga je mučio cele večeri. Videlo se da njemu nedostaje iskustvo u ovakvim mečevima, a Real je mnogo više probijao po drugom boku kada je ušao Marselo.

Varan 6 - Nije imao puno posla u nastavku, nesiguran u par situacija, ali bez nekih velikih grešaka. Zamenio Pepea, jasno da bi i odbrana bila sigurnija da je portugalski reprezentativac bio na terenu.

Ramos 8 - Čovek pobednik, srušio je Bajern, doneo produžetak. Glupo je zbog prigovora dobio karton ali svejedno, za "Desimu" je Ramos nazaslužniji.

Koentrao 6.5 - Igrao je mnogo bolje protiv Bajerna, ubacivao se u ovoj utakmici, ali bez nekog značajnijeg učinka. Anćeloti je video da mu ne ide, ulazak Marsela je probudio Real.

(Marselo 7.5 - Brazilac je ušao u vezni red, rasteretio Di Mariju, stvorio višak protiv umornog Atletika po boku, bio veoma opasan. Odigrao je sjajnu rolu i jedan je od najzaslužnijih za preokret. Gol je bonus)

Sami Kedira 5 - Najveća Anćelotijeva greška, bez ideje, sporiji od protivnika, sa nedostatkom mečeva posle povrede, netačnim pasom i nemogućnošću da iznese loptu, bio je jedan od naslabijih aktera finala.

(Isko 7 - Dobra rola, ubrzao je igru, jači je na lopti od Nemca, rasteretio Modrića, da je igrao od početka, čini se da bi Real delovao bolje. Ovo je i njegova velika pobeda i uteha jer ne ide na Mondijal)

Luka Modrić 6.5 - Žrtva greške trenera, Atletikovi vezisti su ga udavili, u većem delu meča nije mogao oka da otvori, potpuno odsečen. Ali, izveo je korner kod gola Ramosa i imao mnogo više prostora kada je ušao Isko.

Di Marija 8 - Veliki igrač, pokazao je to i večeras. Jedini koji je tokom čitavog meča uspevao da osvoji prostor i stvori priliku saigračima. Di Marija je pokazao da zaslužuje mesto u ekipi bez obzira na dolazak Bejla i da bi bila velika greška da ga Merengesi prodaju.

Bejl 7 - Otvorio je vrata pobede, ali upropastio dve dobre prilike, jednu zbog čiste sebičnosti. Protiv Atletika nije imao prostor na koji je navikao, i on i Ronaldo su bili prilično odsečeni, no na kraju Velšanin će ostati upamćen po golu, ali i "Desimi".

Kristijano Ronaldo 6.5 - Ocena više zbog gola na kraju kojim je začinio sezonu, ali nije odigrao dobro finale. Imao mnogo problema sa upornim igračima Atletika, malo loptu u svom posedu i ni milimetar prostora. Probao jednom glavom, imao i onaj slobodnjak kada je lopta pogodila vrh živog zida, ali sada to nije bitno. Upisao se iz penala, obeležio sezonu i osvojio svoju drugu Ligu šampiona.

Benzema 5 - Nije se video, ni ono izvlačenje u sredinu mu nije pomoglo, toliko je bilo gusto da je primio tek nekoliko lopti. Benzema je bio zaista neprimetan.

(Morata 6 - Bolji od Benzeme, mada je i pomoglo što je Atletiko ostao bez daha u poslednjih 20 minuta regularnog dela)

Atletiko:

Kurtoa 6.5 - Imao onu jednu intervenciju kod Ronaldovog slobodnjak i bez nekih velikih problema čuvao svoju mrežu. Kada je odbrana popustila, nije mogao ništa, ni kod Ramosovog gola, ni kasnije kada je odbranio Di Marijin šut, a lopta stigla do Bejla. Sve posle toga je bila rutina za Real.

Huanfran 6.5 - Srčan kao i uvek, sjajno se borio i zatvarao, dobio je i karton, ali je kompletan tim ostao bez daha u finišu.

Miranda 6.5 - U većem delu utakmice pravi zid, pokazao je zbog čega Barsa želi da ga dovede. Brazilac je na kraju jedva hodao, malo je nedostajalo do ispunjenja sna, ali ni njemu više nije ostalo goriva u rezervoaru.

Godin 6 - Mogao bolje da reaguje u nekim situacijama u finišu, heroj protiv Barselone je večeras izgubio nekoliko duela i to kada je trebalo upotrebiti najjače oružje skok. Na kraju kao i svi drugi u suzama, prosto nije mu se dalo.

Luis Felipe 6.5 - Dobro se nosio protiv Bejla u većini situacija, naravno kada su ga par puta ostavili "jedan na jedan" upao je u probleme. Izmoren ustupio mesto Airdeveldu u finišu meča.

(Airdeveld 5.5 - On jednostavno nije igrač kvaliteta Luisa Felipea i to se videlo u produžetku)

Tijago 6 - Pao u finišu iako je bio dobar u većem delu meča. Doduše, pogrešio katastrofalno u prvom poluvremenu kada je poklonio šansu Bejlu, Atletiko je tada preživeo, u nadoknadi nije.

Gabi 7.5 - Uz Adrijana najbolji igrač Atletika u večerašnjem meču, neumoran, potpuno razbio Modrića u prvih sat vremena. Igrao je zaista odlično i pokazao da je pravo srce ovog tima i da njegove partije ponekad ne dobijaju zasluženu pažnju.

Raul Garsija 6 - On može da igra mnogo bolje, mada je dosta pretrčao i umorio se. Dobio je i karton zbog onog starta nad Di Marijom, Simeone ga je zamenio jer je primetio da je prvi pao u drugom poluvremenu.

(Sosa 5.5 - Sve ono što je trebalo da radi nije. Nije uspevao da sačuva loptu, niti je njegov ulazak doneo svežinu veznom redu. Praktično nije ispunio ono što je zemljak od njega tražio)

Koke 7 - Solidna partija, i on je mnogo pretrčao i sa Gabijem držao u šahu Modrića i Kediru. Ali i Koke je odigrao mnogo utakmica ove sezone, na kraju je morao i da pazi zbog kartona, ni njega nije bilo nigde u finišu, niti je uspevao da sačuvao loptu i ukrade sekunde koje su očajnički falile Atletiku.

David Vilja 6 - Vilja se trošio u odbrani, pritiskao defanzivu Reala, nije mnogo uspeo da učini sa loptom, imao jednu zapaženu akciju, jasno izgubio je na brzini sa godinama. Ali, dao je sve u ovom trenutku.

Dijego Košta - Trajao samo desetak minuta u finalu, probao sve, čak i tretman konjskom placentom u Beogradu, nije pomoglo.

(Adrijan 8 - Sjajna partija čoveka iz senke, mučio odbranu Reala, bio peti čovek u veznom redu, par puta sjajno probio po levom boku. Mogao je možda u jednoj situaciji posle greške Kasiljasa da postigne gol, šteta što će se ovaj meč pamtiti po porazu, a ne po sjajnoj partiji momka koji je u senci Košte i Vilje u ovoj sezoni)

Ne propustite