Ocene "El Klasika" - kralj Mesi i princ Inijesta, Benzema i Di Marija terorisali Barsu!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 23.03.2014.
23:31
Izvor: Sportske.net

Derbi imao svoje junake, pre svih Lea Mesija i odličnog Inijestu koji su režirali pobedu. Kod poraženih Benzema dao dva gola, mogao još toliko, Di Marija razbio Alveša. Ramos tragičar, Ćavi Alonso nema opravdanja, na drugoj strani Dani Alveš imao očajno v

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

Real:

Dijego Lopez 6 - Ne može da dobije svakako bolju ocenu, primio je četiri gola, od toga dva iz penala, odbrana mu je servirala preostala dva. Nije imao mnogo posla, ma kako neverovatno zvučalo, ali sve što je išlo ka golu završilo je iza njegovih leđa, a jednom ga je spasila stativa.

Dani Karvahal 5 - Poslednji penal je možda problematičan, ali postojao je kontakt između njega i Inijeste, a pomogao mu je Alonso. On nema iskustva u ovakvim mečevima, u defanzivi je zatvarao bok, ali nije bio neka podrška na protivničkoj polovini.

Ramos 5 - Košmar, ne zbog penala, lopta se odbijala kao u bilijaru kod gola Mesija iz igre, a odbrana Reala je previše puta ispala u ovom meču i dozvolila rivalu da se vrati u utakmicu.

Pepe 5.5 - Kod njega nervoza nije nešto što može da se kontroliše, imao je problema sa Mesijem u par navrata, nekoliko puta intervenisao u poslednjem trenutku, ali bez obzira na odluke Undijana Maljenka, poslednja linija Reala će mnogo toga imati da objasni Anćelotiju.

Marselo 6 - Držao je levu aut liniju, ali izuzev par prodora u prvom delu nije pokazao svoje najjače oružje. Brazilac je ratovao sa reprezentativnim drugom Alvešom, bio i podrška Di Mariji, bolji od ostalih iz poslednje linije, ali može da igra mnogo bolje.

Ćavi Alonso 5.5 - Ocena manje zbog penala koji je odlučio meč, ako Karvahala možemo optužiti za neiskustvo, za njega nema nikakvog opravdana, rizično je startovao i dao povod sudiji da svira penal.

Modrić 7 - Stigao je da zatvori sve, kada je Real bio brojčano slabiji čini se trčao za trojicu. Luka Modrić je igrač čiji učinak ponekad nije lako videti golim okom, ali je suvo zlato ovog tima.

Di Marija 8 - Uz Benzemu najbolji čovek tima. Igrao je sjajno u prvom poluvremenu, pripremio dva gola i još jednu sjajnu šansu, mučio Alveša i pokazao da bi u svakom timu sveta trebalo da bude standardan.

Kristijano Ronaldo 6.5 - U senci Di Marije i Bejla. Iskamčio je penal izvan kaznenog prostora, ali nije to bio čovek koji je rešio većinu utakmica Merengesa u ovoj sezoni.

Bejl 6.5
- Demonstracija su par prodora kada je nanizao protivničku odbranu, pripremio šansu, imao je i sam priliku da matira Valdesa. Velšanin je koristio prostor koji je imao, posle isključenja Ramosa odradio ogroman posao u odbrani. Ipak, većina napada je išla preko Di Marije, po drugoj strani.

Benzema 8 - Dao je dva gola, imao još tri šanse, sa te strane može da žali i za het-trikom, morao da ustupi mesto Varanu kada je Real ostao sa desetoricom.

Barselona:

Viktor Valdes 7.5 - Imao je nekoliko sjajnih intervencija i pored primljenih golova, skinuo makar još jedan gol Benzemi. Ovo je bio njegov poslednji El Klasiko u šampionatu, ali ne i poslednji susret sa Realom na golu Barselone, sledi borba za kup. Pokazao i večeras da će ga Katalonci teško zameniti.

Dani Alveš 5.5 - Košmarno poluvreme, Di Marija ga je razbio, posle je napravio prekršaj nad Ronaldom koji je sudija proglasio za penal iako je bio van kaznenog prostora. Nakon toga je pogodio i stativu, sve što je moglo da krene loše, krenulo je.

Pike 6 - Pola ocene više, sprečio je Benzemu da postigne het-trik, ali je odigrao loše, kasnio nekoliko puta u prvom poluvremenu i dozvoljavao Francuzu da konstantno prima loptu u kaznenom prostoru.

Maskerano 5 - Očajan, čini se da godine uzimaju danak, on nije štoper, mada popunjava rupe. "Pakmen" pamti i bolje dane i očito je da će Barsa morati da izdvoji veliki novac za partnera Pikeu u štoperskoj liniji naredne sezone.

Alba 6.5  - Bez većeg učinka u napadu, svoj posao odradio korektno, Real je mnogo više problema stvarao po drugoj strani preko Di Marije.

Buskets 6 - Imao je problema protiv Modrića, ali i Bejla kada je pokušavao da zatvori štopere. Nije ni pravio višak u napadu, sve je bilo lakše u drugom poluvremenu.

Ćavi 6.5
- Došao do daha u nastavku, ali to nije ono što se od njega očekuje. U prvom poluvremenu uglavnom nije uspevao da poveže konce igre svog tima.

Fabregas 6.5 - On može bolje, pogotovo kada je ofanziva u pitanju, nije bilo pravog pasa ka Mesiju i Nejmaru, kod Inijestinog gola asistirao je Mesi. Fabregas bi naredne sezone mogao da preuzme ulogu Ćavija, da bude metronom ekipe (Aleksis je ušao u finišu umesto Fabregasa, mogao je da potvrdi pobedu u jednoj kontri, ništa se nije promenilo na terenu, niti je bilo vremena da preuzme ulogu zlatne rezerve)

Inijesta 8 - Odličan, ne samo zbog gola, u ovom veznom redu on odskače, i čini se da ostali ne prate njegov standard. Dao gol, iznudio penal, odlična partija, zajedno sa Mesijem najbolji igrač Barselone večeras.

Nejmar 6 - Gotovo da se nije video, a opet penal nad njim, ako je bio, doveo je do isključenja Ramosa i možda odlučio meč. Nejmar nije u formi, posle dobrog starta je pao i već nekoliko meseci ne može da nađe sebe. Večerašnja utakmica je potvrda za to (Pedro je zamenio Nejmara, kako bi izvršio pritisak na poslednju liniju, ali ni on nije uradio puno)

Mesi 9 - Maestro, nisu samo penali u pitanju, on je vratio Barselonu, on je pripremio gol Nejmaru, kao i u Ligi šampiona protiv Sitija se videlo da kada je lopta kod njega, stvari postaju ozbiljne. Mesi je dobio ovu personalnu bitku sa Ronaldom, ali za njega su važniji zlatni bodovi koje je Barsa odnela iz Madrida.

Ne propustite