Ocene - Inijesta, Kurtoa, strelci za dobar utisak, Pinto za brige Barsi...

Autor: Darko Mitrović
utorak 01.04.2014.
23:53
Izvor: Sportske.net

Barselona i Atletiko remizirali su na Kamp Nou u prvoj utakmici četvrtfinala LŠ, a posle meča utisak je da je Inijesta bio najzapaženiji u domaćem timu, dok je u redovima ''Jorgandžija'' odličan utisak ostavio golman Kurtoa, uz strelca Dijega.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Barselona:

Pinto 5, Osetila se nesigurnost kod njega, a mnogi bi rekli i značajan manjak kvaliteta u odnosu na standardnog Viktora Valdesa. Na početku meča je lošim ispucavanjem omogućio Vilji da dođe u veliku priliku, a i kod jedinog gola Dijega morao je bolje da reaguje...

Alveš 6, Pokušavao je često da pomogne u napadačkim akcijama po desnoj strani, ali njegovi centaršutevi večeras nisu imali konkretnijeg efekta.

Pike -

(Bartra 6), Dok je Dijego Košta bio na terenu, imao je man jih problema, ali kad je on izašao, posao mu je bio olakšan i obavio ga je uglavnom korektno.

Maskerano 6.5, Solidno obavio posao, bez preteranog rizika, pa se Vilja nije naigrao pored njega.

Alba 6, Poput Alveša, znatno zapaženiji je bio u ofanzivi, pa je s vremena na vreme ostavljao dosta prostora pozadi.

Buskets 6.5, Manje-više, odradio ono što se i očekivalo od njega na sredini terena, a imao je i jedan odličan šut ka golu Kurtoe.

Ćavi 6.5, U svom stilu kontrolisao je loptu na sredini terena, bez komplikovanja i suvišnih poteza, ali se nije istakao nekim konkretnijim asistencijama.

Fabregas 5, Daleko od svojih pravih mogućnosti, opravdano zamenjen u nastavku.

(Aleksis 6), Bez ozbiljnijeg učinka u napadu, mada je barsa u finišu, sa njim u timu izvršila i nešto jači pritisak na odbranu gostiju.

Inijesta 8, Najzaslužniji za izjednačujući pogodak, poslao je fenomenalnu loptu ka Nejmaru, mada se i napadaču Barse mora odati priznanje za odličnu reakciju. Osim toga, pravio je dosta problema gostima, bio konstantna opasnost po njihov gol, imao je u 26. minutu i priliku za pogodak posle akcije sa Mesijem, kada je Kurtoa zaustavio njegov udarac.

Nejmar 7.5, Strelac izjednačujućeg gola, odlično je ispratio akciju Inijeste, ali je i majstorski poslao loptu u mrežu iskosa sa leve strane, u svakom slučaju, on je svoj posao odradio na pravi način.

Mesi 6
, Kada Mesi ne postigne gol, odmah se nameće utisak da nije bio na svom nivou. Odbrana Atletika je uspela da ga neutrališe, pa nije imao često priliku da ugrožava njihov gol. Imao je jedan dobar pokušaj iz slobodnjaka, kao i pomenutu asistenciju Inijesti u ptrvom poluvremenu.

Atletiko Madrid:

Kurtoa 7.5, Odličan, kao i obično, siguran u intervencijama, svakako jedan od najboljih u svom timu, a za gol koji je primio ne snosi krivicu.

Huanfran 6, Čvrst u defanzivi, odlično se nosio sa protivničkim igračima, a početkom drugog poluvremena imao je problema sa Inijestom, zbog koga je zaradio i žuti karton.

Godin 7
, Odličan, borben, hrabar, srčan, beskompromisan...

Miranda 6.5
, Zapažen, siguran u vazdušnim duelima, odlično sarađivao sa saigračima, bez ozbiljnijih kikseva

Filipe Luis 7,
Vodio računa da Dani Alveš ne napravi previše problema po njegovoj levoj strani, koristio svaku priliku da pomogne u ofanzivi i svoj zadatak je dobro obavio.

Gabi 7, Odlično zatvarao prostor Barsinim igračima na sredini terena, odakle nisu uspevali da proslede dosta upotrebljivih pasova u kazneni prostor.

Tijago 6.5, Znatno zapaženiji u defanzivnim zadacima, koje je sasvim solidno odradio.

Koke 6.5
, Nije se previše istakao večeras, iako mu se ne može osporiti borbenost i želja.

Arda Turan 6, Imao je jednu pravovremenu asistenciju za Vilju, posle onog kiksa golmana Pinta, a osim toga nije ozbiljnije ugrožavao gol domaćih.

(Kristijan Rodrigez -),

Vilja 6,
Mogao je mnogo tranije da donese prednost Atletiku, ali posle te propuštene prilike, do kraja nije uspeo da dođe do punog izražaja.

(Sosa -),

Dijego Košta - Uspeo da odigra samo prvih pola sata, bez ozbiljnijeg učinka, povreda je učinila svoje.

(Dijego 7.5), Atletikov junak večeras, postigao sjajan pogodak, koji možda bude i presudan u ukupnom skoru i na taj način sjajno zamenio povređenog Dijega Koštu.

Ne propustite