Ocene - Lazović i Tošić predvodili ''Orlove''

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.06.2012.
21:47
Izvor: Sportske.net

Igra Darka Lazovića i Zorana Tošića jedna je od retkih stvari koja bi mogla da ohrabri posle reprezentativne turneje, obeležene sa tri poraza. Naravno, ne treba zaboraviti ni strelca jedinog gola, Nevena Subotića.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Srbija: Aleksić 6, Luković 6, Maksimović 6, Subotić 7, Ignjovski 5.5, Petrović 6, Tomić 6.5, Obradović 5.5, Lazović 7, Zoran Tošić 7.5, Lekić 6.

Rezerve: Kahriman 5.5, Šćepović 5, Matić 5.5, Kolarov-.

Svoje ''vatreno krštenje'' na golu ''Orlova'' večeras je imao Branimir Aleksić. Primio je jedan gol u situaciji kada je presudilo možda i njegovo neiskustvo, imao je još par nesigurnih intervencija, ali će mu večerašnje iskustvo svakako mnogo koristiti u daljoj karijeri.

Odbrana je u većem delu meča delovala sigurno, a Neven Subotić je nagovestio jedan od kvaliteta ovog tima u koji možemo da se uzdamo u kvalifikacijama, a to su situacije posle prekida. Postigao je gol posle odlično izvedenog kornera Darka Lazovića.

U veznom redu, centralne figure bili su kapiten Zoran Tošić i Darko Lazović, koji su pravili dosta problema domaćima u prvom poluvremenu.

U pojedinim trenucima zapažene role su imali i Nemanja Tomić i Radosav Petrović, ali opet samo u prvih 45 minuta. 

Što se tiče napadača, ni Lekić u prvom, ni Šćepović u drugom nisu uspeli da dođu do izražaja, pa će realizacija svakako biti ono na čemu će Mihajlović morati najviše da radi u narednom periodu. Od rezervista niko se nije posebno istakao večeras.

Švedska: Iskason 6.5, Lustig 6, Melberg 6, Grankvist 6, Martin Olson 6, Kalstrom 6.5, Svenson 6, Larson 7, Ibrahimović 7, Elm 6 i Toivonen 7.

Što se tiče Šveđana, ispostavilo se da  nam je Toivonen napravio najviše problema, postigao je prvi, iznudio penal kod drugog gola.

Zlatan Ibrahimović jeste proglašen za igrača utakmice uz Zorana Tošića, ali bez obzira na postignit gol, Ibra bi tek na Evropskom prvenstvu trebalo da pokaže svoj maksimum.

Ne propustite