"Odgovor" otišao u legendu, Lebron se "upristojio", povratak "Pekmena""

Autor: Boris Jovanović
nedelja 02.03.2014.
09:10
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivije van parketa, nego na njemu. Favoriti sigurni, u Filadelfiji ceremonija. Lebron popustio pred zahtevima lige, Nikola Peković se oporavio i pružio odličnu partiju...

Beta/AP Photo/Matt Slocum
Beta/AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Budući stanovnik "Kuće slavnih" Alen Ajverson, se oprostio navijača Filadelfije na svečanosti na kojoj je povučen njegov dres, čuvena "trojka". Iako Siksersima ide očajno i ovaj poraz od Vašingtona  je ostao u senci ovacija čoveku koji je na početku veka klub vodio do velikog finala. Te 2001. Ajverson je bio i igrač sezone, a četiri godine je bio i najbolji strelac.

Mnogo emocija na svečanosti, Ajversonov dres ide pod svodove dvorane između Barklijevog i "desetke" Morisa Čiksa.

Na terenu ništa značajno, Filadelfija je izgubila i 12. meč za redom, Trevor Ariza im je ubacio 40 poena, Vizardski marširaju ka plej ofu, prvom u ovoj deceniji.

Derbi Floride je pripao šampionu. Lebron je popustio pred zahtevom lige i skinuo zastrašujuću masku, kako bi nosio običnu, zaštitnu. Ubacio je 20 poena, imao 7 asistencija i 9 skokova. Najefikasniji Vejd sa 24, na drugoj strani nije pomogao Vučević, 18 poena i 10 uhvaćenih lopti.

LaMarkus Oldridž se vratio na parket, Portland je dobio Denver, sjajni centar je nakon pet propuštenih mečeva ponovo u igri. Ubacio je 16 poena, ali sa njim je sve lakše. Blejzersi imaju recept za Denver, počistili su ih ove sezone, dobili su sva četiri meča protiv tima iz Kolorada. Veseli nije dobio šansu u Nagetsima.

Sredinom poslednje četvrtine, Boston je vodio protiv lidera, ali se onda Indijana okrenula onome što radi najbolje, odbrani. Stegli su Seltikse, raspucao se Pol Džordž, novajlija Tarner je završio sa 17 poena, pa nije bilo dileme. Indijana je sva tri puta ove sezone savladala Boston, u čijim redovima je Grin brojao do 27, a Rondo uz 12 poena, imao 11 asistencija.

Vratio se Nikola Peković i to odlično, 20 poena i 9 skokova. Crnogorac je bio jedan od najzapaženijih igrača u trijumfu Minesote protiv Sakramenta. On, Lov i još jedan rekovalescent, Kevin Martin, su kombinovali 66 poena za "Vukove", a Kingsima nije pomogao ni povratak suspendovanog Kazinsa, iako je ubacio 21 poen i uhvatio 17 lopti.

Raduljica nije igrao u porazu Milvokija od Netsa, Gasol, Konli i Rendolf su bili previše za Kavse, u čijim je redovima Kajri brojao do 28.  Očekivane pobede Hjustona protiv Detroita i Klipersa nad oslabljenim Pelikansima.

Rezultati:

Klipers - Nju Orleans 108:76
Sakramento - Minesota 97:108
Portland - Denver 102:96
Memfis - Klivlend 110:96
Milvoki - Bruklin 98:107
Hjuston - Detroit 118:110
Boston -. Indijana 97:102
Filadelfija - Vašington 103:122
Majami - Orlando 112:98

Ne propustite