OFK - Stara praksa, novi talenti

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.03.2013.
15:14
Izvor: Sportske.net, ofkbeograd.co.rs

Na Staroj Karaburmi godinama se sprovodi politika po kojoj mladi igrači iz omladinske i kadetske škole dobijaju šansu da se dokažu u prvom timu. Tako je nastavljeno i u tekućoj sezoni a poslednji u nizu "bisera" koji su stasali za prvi tim je i Ilija Tutn

ofkbeograd.co.rs
ofkbeograd.co.rs

Povezane vesti

Činjenica da je OFK Beograd u prošlosti prodajom fudbalera koji su ponikli na Staroj Karaburmi pravio sjajan posao dovoljan je razlog da se od ustaljene prakse ne odstupa ni u budućnosti.

Tako je OFK odlučio da još jednog talentovanog mladog fudbalera veže profesionalnim ugovorom i pruži mu priliku da se dokaže u prvom timu a da kasnije svojim partijama obezbedi sebi mesto u nekom od većih evropskih klubova.

Ilija Tutnjević je rodjen 23.04.1994 u Vrbasu i igra na poziciji veznog igrača. U klubu već sedam punih godina. Prošao je sve selekcije OFK Beograda, standardni je član mlade selekcije Srbije.

On je danas potpisao profesionalni ugovor sa "Romantičarima" i tako obezbedio sebi šansu da fudbalsku karijeru nastavi da gradi u klubu sa ogromnom tradicijom.

"Ilija je još jedan u nizu bisera našeg kluba od kojeg očekujemo skorašnji povratak na Karaburmu. Već je upisao debi protiv Zvezde prošle sezone, ali je pažnju na sebe privukao i partijama koje je pružao u Slogi iz Temerina i Bačkoj Topoli. Nametnuo se kao igrač na kojeg stručni štab u narednom periodu može ozbiljno da računa" kazao je sportski direktor Zoran Lončar.

Ni mladi Tutnjević nije krio zadovoljstvo što se obavezao na vernost OFK Beogradu a kako i ne bi bio zadovoljan kada će imati priliku da krene stopama Baneta Ivanovića, Aleksandra Kolarova ili Milana Rodića.

"OFK Beograd je veliki klub i ja sam svim srcem uz njega. Klub koji ulaže dosta u mlade igrače, te samim tim i ja verujem da mogu da dobijem svoju šansu. Privremeni boravak van kluba je samo korak u karijeri, a očekujem pre svega dosta da napradujem i da doživim dosta lepih trenutaka sa mojim OFK Beogradom" kazao je Tutnjević.

Tutnjević će do kraja sezone formu brusiti u Bačkoj Topoli a nakon toga se, najverovatnije, vraća na Karaburmu gde če pokušati da se izbori za status prvotimca u timu Zorana Milinkovića.

Ne propustite