Okupili se ''Orlovi'', fudbal u drugom planu...

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.05.2014.
17:00
Izvor: Sportske.net

Pod vođstvom selektora Ljubinka Drulovića, danas su se okupili naši fudbalski reprezentativci, na početku priprema za predstojeću američku turneju.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Ipak, ovog puta je okupljanje ''Orlova'' proteklo u senci najnovijih dešavanja u poplavama ugroženim područjima u Srbiji i regionu.

Tako su neposredno pre dolaska na priprema, pojedini naši reprezentativci posetili ugrožena područja i uverili se u razmere katastrofe koja je pogodila unesrećeni narod.

Radosav Petrović
je obišao Ub, posle čega je uputio apel svima koji su u mogućnosti da pomognu stradalima.

''Uspeo sam juče da dođem do Uba, a situacija je najblaže rečeno grozna. Voda i blato su na sve strane. Jasno je da će sređivanje stanja trajati jako dugo. Voleo bih samo da ova pozitivna energija, humanost i želja da se pomogne na svakom koraku, ne traje samo nekoliko dana. Podrška i  pomoć biće potrebni jako dugo jer je reč zaista o katastrofi.

S druge strane, nas očekuju obaveze na turneji, ali siguran sam da će svaki igrač uspeti da misli okrene fudbalu. Očekuju nas tri dobre utakmice koje su praktično poslednja provera pred početak kvalifikacija'',
izjavio je Petrović.

Nemanja Matić je takođe veoma pogođen ovim dešavanjima, jer ima mnogo prijatelja i u Ubu i u Obrenovcu.

''Jako sam utučen zbog svih njih i najiskrenije, fudbal mi je trenutno u drugom planu. Saosećam sa svima koji su unesrećeni ovim poplavama. U prvom trenutku, pomogao sam koliko sam mogao. Spremam se da po završetku turneje reprezentacije pokrenem neku širu akciju za pomoć najugroženijima'', poručio je Matić.

Aleksandar Mitrović
je u Srbiju stigao posle osvojene titule sa Anderlehtom u Belgiji, gde je pokušao, zajedno sa Lukom Milivojevićem da apeluje i na tamošnju javnost da pomogne našem narodu.

''Nastavićemo da pomažemo koliko god budemo mogli. Svakako, na ispitu je sada I naš profesionalizam. Možda nas teška situacija još više zbliži i ojača kako bismo na najbolji način iskoristili predstojeću turneju.

Sada ću prvi put u seniorskom timu sarađivati sa starim poznanikom, Ljubinkom Drulovićem. Sjajan trener, divan čovek, voleo bih da ostane selektor i u kvalifikacijama''
, zaključio je Mitrović.

Ne propustite