Omega i Arauho -Pojačanja i investicije

Autor: Beta Beta
ponedeljak 29.07.2013.
13:09
Izvor: Beta

Zvezda predstavila štopere za novu sezonu, Omega i Arauho stranci od kojih se očekuje da olakšaju štoperske muke, ali i donesu zaradu klubu kada budu odlazili...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović rekao je danas predstavljajući nove fudbalere da su oni pojačanje kluba, ali i investicija za budućnost.

Crveno-beli su danas predstavili Liberijanca Roberta Omegu koji je došao iz Smedereva, kao i Peruanca Roberta Arauha. Obojica su štoperi.

"Omegu svi znate, bio je član naše lige. Arauho ima 18 godina, reprezentativac je Perua i može da igra štopera i zadnjeg veznog. On je investicija Zvezde i pojačanje za budućnost. Doveli smo ga i očekujem pristojan transfer i da na njemu zaradimo novac", rekao je Stojadinović.

Omega je prethodne dve sezone igrao u Srbiji. Prošle za Smederevo, a pre toga u Slobodi iz Užica. Novinarima je kazao da su mu prvi utisci "fenomenalni".

"Za mene je Zvezda najbolji tim u Srbiji i jedan od najboljih u Evropi. Jedan od razloga zbog kojih sam došao su navijači, koji prave odličnu atmosferu. Upoznao sam ekipu, imamo jako dobar tim", rekao je 23-godišnji štoper.

Zvezda u četvrtak igra protiv černomoreca prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa, a igrač je kazao da je spreman za eventualni nastup.

"Treniram maksimalno, radio sam dva puta dnevno. Kada je ekipa imala jedan trening, ja sam individualno trenirao. Osećam da sam spreman da igram u četvrtak. Trener odlučuje, a ako me stavi, mogu da pružim svoj maksimum
", rekao je Omega.

Arauho je bio član mladjih reprezentativnih selekcija Perua, a ovo će mu biti treća sezona u seniorskoj konkurenciji, u kojoj je do sada odigrao 47 utakmica u prvenstvu Perua.

Arauho je novinarima kazao da se još nije prilagodio, ali očekuje da će to biti uskoro.

"Hvala igračima i treneru koji su me dobro primili i pomogli mi da se priviknem. Ovo je za mene nova sredina, još se nisam snašao. Vidim radnu ekipu, ali postoje razlike u treninzima. Mi smo lakše trenirali, a na utakmicama davali 200 odsto. A ovde se na treninzima ide do 200 odsto", rekao je Arauho novinarima, dok je njegove reči sa španskog prevodio Stojadinović.

Mladi igrač je kazao da je ranije osetio atmosferu velikih utakmica i da nema tremu.

"Igrao sam i ja derbije pred punim stadionima. Nema straha, to mi nije problem. Jedini problem vidim u adaptaciji, ali sam mlad i nadam se da ću se brzo uklopiti", rekao je Arauho.

Ne propustite